El grup internacional de pirates informàtics Anonymous ha anunciat que ha bloquejat un mínim de sis importants webs, entre elles les del Departament de Justícia estatunidenca i la de l'empresa Universal Music Group, en resposta al tancament del servei en línia d'allotjament d'arxius Megaupload per part de l'FBI.

Tant 'universalmusic.com' com 'justice.gov' van caure de la xarxa la tarda de dijous i han estat sense prestar servei fins a les 3.00 hores a l'Espanya peninsular.

Les altres pàgines web afectades són la de l'Associació de la Indústria de Gravació d'Amèrica (RIAA), Motion Picture Association of America (MPAA), l'Oficina de Copyright dels Estats Units i l'Associació de Caps de policia de Utah.

A les 3.00 hores a l'Espanya peninsular, únicament la pàgina de la MPAA estava funcional. Les webs de la RIAA i de l'Oficina de Copyright no prestaven servei, mentre que la pàgina de l'Associació de Caps de policia de Utah va veure modificat el seu logo pel de Megaupload.

Alhora, Anonymous ha amenaçat l'FBI amb ser la següent organització en ser 'hackejada'. "Hi ha ordres que 'fbi.gov' sigui la següent (...) informarem quan estigui", ha publicat un compte de Twitter afiliat al grup, segons ha informat el canal de televisió estatunidenca FOX News.

"El Govern tanca Megaupload, i 15 minuts després Anonymous tanca pàgines del Govern i d'empreses musicals", ha recordat el grup de 'hacktivistes'. "Megaupload ha estat tancat sense que hi hagi la llei SOPA. Ara imagineu el que passarà si és aprovada. Internet tal i com el coneixem arribarà al seu final. Combateu!", ha dit el grup, referint-se al controvertit projecte de llei Stop Online Piracy Act (SOPA), que està sent debatut al Congrés.

Pàgines web com Wikipedia o Google es van sumar aquest dimecres a una protesta massiva contra aquesta llei, que va començar a generar desercions fins i tot entre els congressistes que inicialment la van promoure.