Apple ha presentat a San Francisco la nova generació del seu 'tablet', l'iPad. La companyia ha confirmat que la nova generació d'iPad comptarà amb la tecnologia de pantalla Retina Display, amb una resolució de 2048 per 1536, amb 264 punts per polzada. A més el dispositiu tindrà un nou processador, A5X de quatre nuclis dissenyat específicament per a la nova pantalla.

Així, la tecnològica ha complert amb els pronòstics i ha presentat una nova generació del seu iPad. La companyia vol continuar amb el domini del sector, del qual té una quota de mercat del 70%, i aposta per augmentar la qualitat gràfica del dispositiu i la seva potència.

Com s'esperava, el nou iPad compta amb pantalla Retina Display. Apple havia utilitzat aquesta tecnologia en l'iPhone 4 i 4S. En el cas de l'iPad, Apple ha promès una qualitat incomparable gràcies a una resolució de 2048 per 1536, amb 264 punts per polzada.

Per treure rendiment a semblant pantalla, Apple ha decidit utilitzar un nou processador. Es tracta del A5X, un xip de quatre nuclis que promet explotar les possibilitats gràfiques del dispositiu i elevar el seu rendiment a un nou nivell. Com és habitual, Apple no ha concretat la velocitat del xip.

A aquestes possibilitats, s'afegeix una nova càmera, més potent, de 5 megapíxels. Segons Apple té una tecnologia com la de l'iPhone 4S i permet gravar vídeos en 1080p. Té estabilitzador d'imatge i confirma l'aposta d'Apple pel món fotogràfic.

Una altra de les novetats confirmades per Apple per a la seva última generació d'iPad és que tindrà possibilitats de connexió amb xarxes mòbils LTE. Es tracta de xarxes d'alta velocitat, que permetran als usuaris navegar amb una experiència molt millor a l'actual. En concret, Apple ha assegurat que aquest iPad permetrà HSDPA a 42Mbps i LTE a 73Mbps.

Relacionat amb la seva capacitat de connexió, Apple ha destacat que el dispositiu es pot utilitzar com a punt de connexió Wi-Fi, possibilitat que els anteriors models no permetien. Els usuaris amb targeta de dades en l'iPad podran compartir amb altres dispositius la seva connexió gràcies a aquesta opció.

Quant a la bateria, el 'tablet' tindrà una autonomia de 10 hores, 9 si s'usa connexió 4G. La durada és similar a la dels models anteriors i la millora és que consumeix el mateix tot i tenir una pantalla i un processador molt més potents.

Sobre models i preus, el més senzill tindrà 16 GB de capacitat, només Wi-Fi i estarà disponible des de 499 dòlars. Els altres models són el de 32 GB per 599 dòlars i el de 64 GB per 699 dòlars. El 16 de març a EUA i el 23 de març arribaran a Espanya.

Novetats de programari

A més de crear un dispositiu potent en quant a maquinari, Apple també ha presentat novetats de programari per millorar les possibilitats del seu 'tablet'. Per començar, la companyia ha anunciat nova versió de iOS, la 5.1.

Una altra novetat important és que Siri arribarà amb el nou iPad, funció que els seus predecessors no tenien. Quant al sistema de reconeixement de veu, la companyia ha confirmat que estarà disponible en nous idiomes, en concret en japonès. De moment no hi ha notícies d'espanyol ni d'altres idiomes.

A més, l'últim iPad presentat comptarà amb iPhoto, un programari d'Apple específic per retocar fotografies amb control tàctil. La companyia ha millorat la càmera del terminal de forma notable i sembla que ha volgut facilitar una eina que completi l'experiència dels usuaris en aquest camp.

L'aplicació de tractament d'imatges per a Mac s'adapta a l'iPad amb edició multitouch, nous gestos, diverses formes de presentar les imatges i nous efectes. Aquesta aplicació, anomenada iPhone per iOS ja està disponible i tindrà un preu de 4, 99 dòlars.

En la presentació, Apple ha mostrat demo d'altres aplicacions, com els jocs Ace Combat i Infinity Blade, enfocats a demostrar el potencial del nou 'tablet'. Un cop més, Apple ha demostrat que l'iPad és un portent tècnic i que el seu gran valor, a més d'aquesta característica, resideix en el rendiment que pot donar de les aplicacions.