Kaspersky Lab ofereix una sèrie de consells perquè la privacitat del creixent nombre de fans de Google + no corri cap risc:

1. Llest per entrar: Gestionant el perfil

La secció d'edició de perfils és el nucli de la privacitat del Google +. Proporciona una interfície versàtil que permet a l'usuari personalitzar la forma de compartir informació. Els que volen que el seu perfil sigui obert, poden compartir dades personals i les seves dades demogràfiques amb milers de milions d'usuaris d'Internet. Per als més reservats, hi ha una opció per compartir certa informació només amb certs grups de contactes. Per comprovar com es teu el perfil, només cal fer clic a "Veure perfil com...". Si ens preocupa que algun desconegut pugui trobar el nostre perfil, només cal accedir a la part inferior de la pàgina d'edició per desactivar "visibilitat de cerca" i que els motors bloquegin la recerca del perfil.

2. Una visita al Centre de Privadesa

El centre de privadesa de Google és una bona eina si l'usuari està preocupat sobre la informació que comparteix a Google +. Centralitza les funcions de privacitat i la majoria dels productes i serveis de l'empresa. Convé tenir en compte tant el Centre Seguretat Familiar Google + i com el de polítiques de privacitat per confirmar quin tipus d'informació es vol oferir a la xarxa social.

3. Un cercle per governar a tots!

Si vas a utilitzar Google +, has de dominar l'art de la gestió del Cercle ja que aquests cercles són el centre de control de la privadesa de Google +. Permeten crear grups d'amics i associats amb una potent interfície d'usuari que fa que sigui fàcil limitar qui pot veure què. És més senzill compartir tot amb tothom, però val la pena ser acurat en l'organització dels cercles.

4. L'infern són els altres: la visibilitat de la xarxa G +

Els seus cercles mai es revelen a altres usuaris de Google +, però els teus amics si els coneixen per defecte. Depenent de a qui permetis l'accés o segueixis, pot ser perillós. Afortunadament, hi ha una manera de limitar qui pot veure als teus amics i seguidors Google +. A la pestanya de Privadesa, a Compartir, cal fer clic a "editar visibilitat de la xarxa". D'aquesta manera, només cal desactivar les dues caselles per ocultar a qui s'ha agregat als cercles i mantenir-los de forma privada.

5. Missatgeria massiva - Huddle

La nova funció Huddle de Google + és una plataforma de missatgeria en grup que permet als usuaris comunicar-se en massa. Convé anar amb compte - hi ha una línia molt fina entre congregar grups i l'enviament d'spam. D'una banda, en gestionar un grup li enviarà un missatge de text a tots els amics Huddle designats. Si encara no han descarregat l'aplicació, hauran d'arribar a un acord amb el Servei de Condicions de Google abans de participar en la conversa. Els amics poden començar a unir-se a altres usuaris utilitzant noms, cercles, emails, així que convé ser previngut amb com organitzar els cercles i comprovar acuradament abans de llançar un "huddle" en massa.

6. Google sap on vius!

Igual que els serveis de geolocalització Foursquare, Gowalla i Facebook, Google + ha volgut que els seus usuaris puguin compartir el que estan fent i des d'on. Per tant, Google + permet geolocalitzar els continguts, com fotografies, que es pugen.

Tal com es desprèn de l'informe de Threatpost, les dades de geolocalització són de gran interès per als hackers. Afortunadament, hi ha una manera fàcil de limitar l'ús de dades GPS i Geo Tagging. Des la configuració de Google +, hem de comprovar que l'opció "Mostra informació de geolocalització de fotos en els àlbums i fotos pujades recentment" s'ha esborrat. Nota: quan es comparteix la informació GPS, els missatges i fotos també seran visibles per a amics a la recerca d'actualitzacions properes a l'usuari, una característica de Google Buzz que s'ha reencarnat en Google +.

7. +1 Privadesa

El "+1" és la resposta de Google + equivalent al botó "M'agrada" de Facebook. Igual que amb Facebook, en fer clic al "+1" destaques un article o post que t'agrada d'un altre lloc web i el publiques directament al teu mur. Però a diferència de Facebook, amb Google + és més fàcil controlar qui veurà l'enllaç. Convé parar atenció a com els "+1" es publiquen i pensar-ho dues vegades abans de permetre que tots els nostres seguidors puguin veure-ho (Google + ho autoritza per defecte).

8. Mark Twain: pseudònims en G +

Si vol amagar-se darrere un nom fals, no compte amb Google + per deixar-li ser el seu "fals jo" a la xarxa social. Com informa Threatpost, la nova xarxa social no combrega amb identitats falses - una posició molt similar a la presa per Facebook. Igual que a Facebook, hi ha formes d'evitar la prohibició de Google + pel que fa a pseudònims. Google us permetrà utilitzar pseudònims o noms de professionals si es fa ús d'ells en la vida quotidiana però amb un email vàlid (o, millor encara, gmail) i alguns altres actius en línia verificables. Amb aquests elements és probable que enganyar les polítiques d'identitat de Google sigui molt difícil.

9. Enllaços i privacitat

Si està subscrit a altres llocs web - un bloc, perfil de Facebook, Twitter, o Tumblr - llavors els "Links" de Google + són una gran manera de consolidar la teva vida online i que també poden impactar (o posar en perill) la privacitat en la xarxa. A l'afegir llocs a "Links" es pot optar per establir el vincle "públic", associant-lo amb el perfil de Google +, o mantenir l'enllaç privat. També es poden utilitzar els cercles amb limitat accés als Links, permetent que només els amics puguin veure els seus enllaços, però no els seus companys de feina. Per ara, això sembla ser un enfocament de tot o res - ja que aquestes mateixes regles s'apliquen a tots els links però amb el temps, Google + pot fer aquestes polítiques més granulars, oferint el control sobre la visibilitat dels llocs de forma individual.

10. Pujar a l'instant? Sí! Ehhh ... No! Esperi!

Si accediu a Google + des del seu telèfon Android, les fotos i vídeos es carreguen automàticament al núvol de Google a través d'una nova eina anomenada Instant Upload. No cal preocupar-se ja que les fotos no són compartides per defecte, s'emmagatzemen en una carpeta privada Picasa Web per poder compartir en el futur. Instant Upload és una bona idea però per a una minoria d'usuaris però la seva política de privacitat activada per defecte pot derivar en un munt de nous usuaris de G +. Per desactivar Instant Upload, hem de fer clic en l'aplicació, Menú> Configuració> i en la part superior de la pantalla desmarcar "Instant Upload". Igual que qualsevol altra cosa que compartim en G +, les fotos s'han de compartir a través dels cercles.