L'oferta de servei de Wi-Fi gratuït és determinant a l'hora de triar un hotel fins i tot per davant d'altres serveis com l'esmorzar o el pàrquing gratuït, segons una enquesta realitzada per Hotels.com que ha preguntat als seus hostes per conèixer les seves preferències pel que fa als serveis i equipament d'un hotel.

De les 415 persones enquestades, la majoria va afirmar que la disponibilitat de Wi-Fi a l'allotjament hoteler pesa en la seva decisió sobre quin hotel reservar.

Així, més d'un terç (38%) va reconèixer que el servei d'Internet és un element fonamental quan s'allotja en un hotel, i fins i tot el 31% sol · licitar que es converteixi en un equipament estàndard en els hotels.

Després del Wi-Fi gratis els serveis més valorats en els hotels són l'esmorzar gratis (25%), el pàrquing gratis (18%), matalàs de luxe (9%), el servei de transport (4%), un centre de fitness (3%), el servei d'habitacions (2%), i l'spa (1%).

És curiós destacar que en el cas que l'hoste tingui més de 60 anys, el client està més interessat en l'esmorzar gratis (34%) que en el servei de connexió Wi-Fi (27%).

Segons Hotels.com, el 45% dels enquestats assegura que els seus serveis favorits en els hotels són els 'happy hours' les degustacions de vi o d'altres activitats que involucren aliments i begudes gratis.

L'enquesta mostra també diferències entre el que dones i homes consideren amenities de cinc estrelles o luxe. Així mentre les dones prefereixen articles de tocador (23%), els homes prefereixen el gimnàs i l'spa (27%).

El 66% dels enquestats assegura que no es porta mai res dels hotels, però entre la resta que sí que ho fa el més comú que se sol incorporar a les maletes són roba de llit i tovalloles (14%), revistes o llibres ( 12%), barnussos (3%), i fins i tot un 2% assegura que s'han portat el coixí.

Finalment es va preguntar als clients si fossin famosos què comoditats i luxes desitjarien en els hotels. Un 37% va respondre que li agradaria una cuina assortida amb els seus menjars i begudes preferides, enfront d'un 36% que li agradaria una banyera d'hidromassatge privada o una piscina.

Un 9% es decantaria per tenir a la seva disposició un xef privat i un 7% per tenir flors fresques a l'habitació o una sala de projeccions per poder veure les seves pel · lícules favorites.