Telefónica Digital ha anunciat el llançament de TU Me, una aplicació gratuïta que permet a l'usuari comunicar-se i compartir informació a través d'un 'smartphone', pel que podria dir-se que Telefónica acaba de llançar el seu propi WhatsApp, encara que amb trucades per VoIP. De moment, només està disponible per a iPhone, encara que arribarà a Android en qüestió de setmanes.

Telefónica ha decidit moure fitxa en un panorama, el de la telefonia mòbil, en què s'imposa el consum de dades i perden força les trucades i els missatges curts de text. D'aquesta manera, ha decidit llançar una app que permet les trucades i els missatges, tot això a través d'Internet.

TU Me ja està disponible per a descarregar gratuïta des de l'App Store d'Apple. De moment només està disponible per iOS, però l'aplicació seguirà sent desenvolupada per incorporar noves funcionalitats en el futur, i s'està treballant en la versió per Android.

Es tracta del primer servei de Telefónica Digital llançat directament als consumidors i la primera vegada que Telefónica ofereix un producte a nivell mundial, no només en els països en què opera. De fet l'aplicació està en anglès, i les primeres queixes en les valoracions de l'App Store són respecte a això.

El director de comunicació de productor de Telefónica Digital, Jamie Finn, ha comentat al seu compte de Twitter en resposta a això que "Telefónica Digital aquesta a Londres" així que per això "pensen en anglès".

De tota manera sembla que en el seu primer dia està tenint bona acollida, i ja obté una puntuació de 4,5 sobre 5. En els propers mesos es llançaran altres serveis de comunicació sota la marca TU que Movistar, O2 i Viu oferiran als seus clients.

Interaccions en format de 'timeline'

TU Me permet intercanviar missatges de text gratis, fer trucades VoIP, deixar missatges de veu i compartir fotos o informació sobre la localització. D'aquesta manera, el servei pateix una mancança important, com és l'enviament de vídeos que sí que inclouen altres com WhatsApp.

Les interaccions amb altres usuaris queden registrades en format de 'timeline' per poder consultar-les fàcilment, navegar per elles o buscar en l'històric de converses.

El servei vol funcionar bé gratuïta en iPhones de tot el món, sense importar l'operador de xarxa, i funciona tant a través d'un pla de dades mòbils o sobre Wi-Fi.

Resulta xocant que un servei que neix amb la vocació de ser "un comunicador global tot en un" no mostrar-altres sistemes operatius mòbils. En aquest sentit, Finn ha confirmat que la companyia està treballant en la versió per Android. Ja s'estan realitzant proves i el seu llançament està previst per a les properes setmanes.

El director comercial de telefònica digital, Stephen Shurrock, ha declarat que Telefónica s'ha adonat que les apps de comunicació estan passant per una creixent popularitat. "TU Me també demostra que les companyies de telecomunicacions poden innovar i actuar al mateix ritme que els desenvolupadors d'aplicacions mòbils", va dir Shurrock.

L'aplicació sembla estar arrencant bé, caldrà veure com reacciona la gent a l'hora de descarregar-la. El que Telefónica si s'està realitzant de forma encertada és avisant quan l'aplicació està accedint a dades i de quina manera.

Qui vulgui enviar una invitació a un amic, és recomanable que introdueixi el seu email al costat del número a l'agenda, perquè sinó només es pot convidar per SMS, és a dir, pagant.