Electronic Arts ha anunciat oficialment el pròxim lliurament del videojoc de futbol més popular del món. Segons indica l'editora, FIFA 13 tindrà cinc novetats revolucionàries, així com el conjunt de millores més ampli mai creat per la franquícia. En paraules de David Rutter, Productor Executiu del joc, "estem perfeccionant el millor videojoc d'esports del món amb innovacions revolucionàries en la intel·ligència artificial, els regats, el control de la pilota i en les col·lisions per recrearan l'emoció i la imprevisibilitat del futbol real ".

La Intel·ligència d'atac variarà i els futbolistes posseiran la capacitat d'estar un pas per davant dels seus contrincants, modificar la direcció de les seves carreres, trobar espais al camp i obligar els defenses rivals a recol·locar i evitar oportunitats d'atac. Cal destacar que aquest sistema d'intel·ligència artificial només estarà disponible per a les versions de consoles HD i PC. Així mateix, el sistema de joc està inspirat en Lionel Messi, cosa que permetrà que sigui més senzill ser creatiu i perillós en les jugades un contra un. Els futbolistes canvien de direcció més ràpid, acceleren de forma més explosiva i poden enfrontar-se cara a cara mentre utilitzen tocs precisos i regats combinats amb moviments de la pilota de 360 ??º.

El motor de col·lisions arriba a la seva segona generació, el que implica un augment en el realisme en els contactes entre futbolistes. Quan dos jugadors batallen per la possessió de la pilota, els defenses empenyen i lluiten per guanyar utilitzant la seva força i grandària. També varia el sistema de llançament tàctic de faltes, permetent en aquest cas realitzar tirs de falta perillosos i impredictibles, amb la participació de fins a tres jugadors que amaguen els seus xuts o utilitzar les noves opcions de passada per crear tirs de falta més elaborats, mentre els rivals poden contraatacar afegint o traient jugadors a la barrera o enviant un futbolista perquè intercepti la passada o evitar el tir.