El servei de missatgeria instantània ha aconseguit ser una de les aplicacions més utilitzades a 'smartphones' i 'tablets'. Disponible en totes les plataformes mòbils, WhatsApp ha suposat en el món de la telefonia una revolució ja que ha aconseguit substituir els famosos SMS i MMS, pel fet que permet enviar missatges de forma gratuïta. Tal ha estat el seu èxit que la companyia ha arribat als 1.000 milions de missatges diaris enviats a través de la seva aplicació.

El servei de missatgeria WhatsApp va ser llançat en un primer moment només per a usuaris de SO mòbil iOS. Donat el seu èxit, plataformes com Android, BlackBerry i Symbian han incorporat WhatsApp a la seva botiga d'aplicacions. Els últims a gaudir d'aquesta aplicació han estat els usuaris de Windows Phone.

El WhatsApp s'ha convertit així en l'aplicació de missatgeria instantània més popular a tot el món. Són pocs els que es resisteixen a utilitzar aquest servei en el seu Smartphone per xerrar amb els seus coneguts. Els recurrents WhatsApp han suposat l'enterrament dels SMS. Tanmateix, i malgrat el seu lideratge, l'aplicació té nombrosos i interessants competidors.

SKYPE

Skype és un pioner servei de missatgeria i trucades, que ara arriba als telèfons mòbils amb la intenció d'aconseguir més adeptes als seus serveis. Skype ofereix, a més, la possibilitat de trucada de vídeo i té al darrere la seva àmplia experiència i funcionalitat.

GROUP ME

És molt similar a WhatApp. Això sí, aquest servei de missatgeria té una sèrie d'avantatges enfront del seu competidor. I és que, amb Group Me pots formar grups més grans i, a més, agrupar-los per temàtiques. Com a desavantatges apuntarem que encara ha de treballar la seva rapidesa, ja que de vegades deixa molt a desitjar.

FACEBOOK MESSENGER

La famosa xarxa social aprofita els missatges dels seus usuaris per transportar-los als telèfons mòbils. D'aquesta manera, aconsegueix una informació més fluida i ofereix una possibilitat més als seus usuaris. El xat de Faccebook funciona tant amb Blackberry, com amb Android i iPhone.

YAHOO MESSENGER

Els usuaris de la missatgeria instantània tenen una possibilitat més amb Yahoo Messenger. Aquesta aplicació s'ha convertit en un servei molt popular dins l'àmbit de les trucades de veu i les videotrucades.

XAT PLUS

Aquesta aplicació té com a avantatge que compta amb una gran integració amb les xarxes socials i està disponible tant per Android com per iOS. A més, Xat Plus ens permet canviar el nostre estat de xarxes socials com Twitter i Facebook.

LIVE PROFILE

A més de permetre l'enviament de text i altres elements multimèdia, Live Profile ofereix justificant de lectura i ens informa de la disponibilitat que presenta el receptor del nostre missatge. Aquesta aplicació requereix l'ús d'un identificador perquè puguem afegir els nostres contactes.

El fonamental de qualsevol d'aquestes aplicacions és que són gratuïtes i que simplifiquen la recerca de contactes. Avui més que mai és molt fàcil mantenir el contacte amb tots els nostres coneguts estiguem on estiguem. Tot això, gràcies a les noves tecnologies i a totes les possibilitats que ofereixen.