L'App Store d'Apple està plena d'aplicacions a preus molt assequibles i fins i tot gratuïtes. No obstant això, també hi ha apps que poden arribar a costar fins a 800 euros.

Un anàlisi elaborat per la xarxa de publicitat mòbil europea Madvertise en col · laboració amb la guia d'aplicacions AppZapp revela que les apps més cares es dirigeixen a un públic estrictament professional que utilitza el dispositiu mòbil o 'tablet' com una eina de treball més que com un company de passatemps. Per aquest motiu aquestes aplicacions es concentren, sobretot, en les categories de Negocis i Educació de la botiga online.

En una anàlisi per rang de preus, Madvertise mostra com les apps que requereixen majors despeses (799,99 euros) poden considerar-se com a assistents personals o facilitadors de l'activitat professional en sectors tan dispars com el jurídic o l'agrari.

Així destaca, per exemple, BarMax Pro, una mena de professor virtual per a aspirants a advocats de l'Estat, que els facilita coneixements teòrics per preparar les oposicions, però també material de proves anteriors a manera d'exercicis pràctics.

També destaca l'app Agro, que és capaç de realitzar un seguiment diari dels cultius per optimitzar recursos i millorar la producció.

Aquest és el Top 10 d'aplicacions més cares de l'App Store a dia d'avui:

1. VueCAD Pro (Negocis), 799,99 euros.

2. BarMax Pro (Educació), 799,99 euros, actualment per 319,99 euros a causa d'un descompte temporal del 60 per cent.

3. Agre (Productivitat), 799,99 euros.

4. The Alchemist SMS (Utilitats), 799,99 euros.

5. Verituner (Música), 479,99 euros.

6. EyeLifestyles (Medicina), 419,99 euros.

7. 3cp / Image Control Pro (Fotografia), 319,99 euros.

8. BMRControl (Salut i Fitness), 239,99 euros.

9. GIS Pro (Navegació), 239,99 euros.

10. Themis Reader (Referència), 239,99 euros.

D'altra banda, cal recordar que l'App Store ha tingut aplicacions igual de cares i molt menys útils. La més popular va ser 'I'ma rich'-Sóc ric-, una app que tan sols era un fons de pantalla i que costava 799,99 euros. Finalment va ser retirada a causa de les queixes dels usuaris, per ser considerada una estafa.