Microsoft ha presentat aquest dilluns la nova versió de la seva suite d'ofimàtica Office, pensada per als 'tablets' i altres dispositius de pantalla tàctil, en la que suposa la major revisió de la història de la companyia del programari. El nou Office, anunciat pel president executiu de Microsoft Steve Ballmer aquest dilluns, és la versió més ambiciosa fins ara i aprofita els avantatges de la tecnologia en el núvol. És adequat per al següent sistema operatiu Windows 8.

La nova versió de l'Office fa ús del núvol per a l'emmagatzematge de documents i la configuració a través d'Internet per defecte, i és compatible amb pantalles tàctils utilitzades en 'tablets'. També incorpora Skype, el servei de trucada de vídeo Microsoft va comprar per 8.500 milions de dòlars (6.919.000 d'euros) el 2011.

L'última versió d'Office es presenta quan Apple i Google també s'han endinsat en l'espai de treball, però, el major motor de creixement de Microsoft és l'Office.

"El paquet Office del qual parlarem i mostrem avui està dissenyat des del primer moment com un servei", va assegurar Ballmer durant la presentació. "Aquest és el llançament més ambiciós de Microsoft Office que haguem fet".

Microsoft té molt en joc amb aquesta nova versió de la seva suite d'ofimàtica. Windows és una de les plataformes més grans del món en informàtica i les aplicacions d'Office-Word, Excel, PowerPoint i altres eines-són utilitzades per més de 1.000 milions de persones a tot el món.