Les aplicacions (apps o aplis), que milloren el rendiment i afegeixen funcions als aparells digitals, són com vitamines per als mòbils i els tablets. Algunes d'elles, com les dotze que s'esmenten a continuació, cobren un especial sentit en aquesta època de l'any.

Càmera +. Serveix per potenciar la càmera original del gadget i aconseguir fotos més interessants. iPhone i iPad. 0,79 euros.

Instagram. Xarxa social de fotografia. iPhone i Android. Gratuït.

TS Translator. La versió gratuïta tradueix entre dues llengües, incloses castellà i anglès. Les versions de pagament treballen amb més idiomes. iPhone, iPad i Android.

Google googles. A partir d'una foto, aquest cercador rastreja informació a la web. iPhone i Android. Gratuït.

Wikitude. En enfocar un lloc concret amb la càmera, pot veure informació sobre ell, a través d'un sistema de realitat augmentada. Inclou videojocs. iPhone, iPad, Android, Nokia, Blackberry i Windows Mobile.

Minube 1.54. Xarxa social espanyola amb recomanacions per visitar moltes destinacions. iPhone, Android, Nokia i Windows Mobile. Gratuït.

Kayak. Disponibilitat i tarifes d'hotels, cotxes de lloguer, vols i altres informacions per viatjar. iPhone i iPad. Gratuït.

TripiT. Planifica tots els elements del viatge, incloses reserves de bitllets. iPhone, iPad, Android, Blackberry i Windows Mobile. Gratuït.

Airbnb. Per llogar apartaments, cases, etcètera. Milers de llocs en 200 països. iPhone i Android. Gratuït.

CoolCities Collection. Guies de ciutats, amb esdeveniments i comentaris locals. iPhone i iPad: 1,59 euros.

TomTom 1.10. Mapes, navegació GPS, xarxes socials i llocs recomanats. iPhone i iPad. Espanya. 50 euros. Europa: 70 euros.

StuckOnEarth. Per preparar viatges o somiar sense sortir de casa. iPhone i iPad. Gratuït.