Microsoft i la Policia de Nova York han presentat un sistema de processament d'informació que permetrà fer un seguiment i prevenció de les activitats delictives a la ciutat. El sistema ha estat batejat com a Sistema de Domini de la Consciència.

Poder evitar els crims i les activitats delictives abans que es produeixin és el somni de tots els cossos de seguretat. Al cinema i la televisió s'han recreat històries en què la tecnologia facilitava aquesta possibilitat. Minority ReportPerson of Interest són només alguns exemples. No obstant això, les tecnologies necessàries ja no són ciència ficció.

Domain Awareness System és una tecnologia desenvolupada per Microsoft i la Policia de Nova York que permetrà controlar les activitats delictives i fins i tot anticipar-les. Es tracta d'un sistema que monitoritza, analitza i creua dades i informacions de fonts com el 911, xarxes de videovigilància, bases de dades i dades d'Internet. L'objectiu és mantenir un control més gran sobre les emergències i poder, fins i tot preveure les zones on hi ha més probabilitats que es produeixin.

Els cossos de seguretat podran relacionar casos i informacions, i millorar la seva resposta als incidents. La possibilitat d'escanejar i interrelacionar informació de diferents fonts en qüestió de segons pot també generar patrons que ajudin en la investigació i prevenció de delictes.

Es tracta d'un sistema que recorda els de les pel·lícules, però que ja funciona a la ciutat nord-americana. De fet, l'alcalde de Nova York ha presentat oficialment el sistema i ha publicat un vídeo en el seu compte de YouTube en el qual apareix el sistema i el seu funcionament, incloses les múltiples pantalles que mostren les novetats a la ciutat.