La Comissió Federal de Comerç (FTC) va donar ahir el seu vistiplau a l´adquisició de Instagram per part de Facebook, una operació valorada en 1.000 milions de dòlars, segons ha informat avui l´organisme governamental a la seva pàgina web.

Facebook i Instagram anunciar l´abril que havien arribat a un acord perquè l´aplicació fotogràfica passés a formar part dels actius de la xarxa social de Mark Zuckerberg, però el tracte estava encara pendent de l´aprovació de les autoritats que vetllen per la lliure competència al mercat.

La FTC va iniciar llavors una investigació que finalment va concloure sense objeccions a l´acord que "ara pot continuar tal i com va ser proposat", va indicar l´entitat federal.

L´organisme ja va notificar a Facebook i Instagram seva decisió, que dóna via lliure a que es tanqui una compra que Zuckerberg va considerar un "fita" per la seva empresa.

Instagram és una de les aplicacions d´edició i publicació de fotos més populars dels dispositius d´Apple amb més de 30 milions de descàrregues i es troba disponible per als usuaris d´Android des de l´abril.

Abans de conèixer-se la adquisició per part de Facebook, Instagram havia estat valorada en 500 milions de dòlars.

Zuckerberg ha assegurat que l´equip responsable de Instagram s´integrarà en l´estructura de Facebook i seguirà sent una aplicació independent. Instagram va debutar al mercat d´aplicacions d´Apple el 2010.