La revista nord-americana Forbes ha publicat el seu habitual rànquing de les 100 dones amb major influència a nivell mundial i entre aquestes n'hi figuren un total de 16 relacionades amb el sector tecològic, la majoria d'elles situades en el top 20. Entre elles destaca Melinda Gates, l'esposa del fundador i expresident de Microsoft Corporation, Bill Gates, des de 1994. No obstant això, és per la seva tasca humanitària a la fundació privada de caritat més gran del món, la Fundació Gates.

El desè lloc en el rànquing l'ocupa la directora d'operacions de Facebook, Sherly Sandberg, que s'ha col·locat per davant de la famosa presentadora de televisió Oprah Winfrey i l'extravagant però mundialment reconeguda Lady Gaga. El guardó d'aquesta executiva suposa una gran menció, ja que Sandberg es va convertir fa uns mesos en la primera dona que forma part del consell d'administració de la xarxa social capitanejada per Mark Zuckerberg.

Cinc llocs més avall hi ha la presidenta i CEO d'IBM, Virginia Rometty, càrrec que li va ser concedit el passat mes de gener i que marca una fita en l'empresa ja que és la primera dona en ocupar aquest càrrec.

En el top 20 també hi ha la presidenta i CEO de Xerox, Ursula Burns, i la CEO d'HP, Meg Withman, ocupant els llocs 17 i 18, respectivament. Malgrat haver baixat la seva popularitat al rànquing es pot dir que Burns és veterana en la llista de Forbes ja que el 2009 ja s'incorporava com la catorzena dona més poderosa del món.

Per la seva banda, el nom de Withman també ha estat mundialment conegut perquè es tracta de la quarta dona més rica en l'estat de Califòrnia. La també candidata a Governadora de Califòrnia, va ser directora executiva i presidenta d'eBay des de 1998 fins a 2008, abans d'esdevenir CEO d'HP.

Per davant de la prestigiosa reina d'Anglaterra, Isabel II, es troben en la posició 21 i 25 la CEO de Yahoo!, Marisa Mayer, i la vicepresidenta sènior de Google, Susan Wojcicki, que també és coneguda com la dona del cofundador de Google, Sergey Brin. Marisa Mayer ha estat notícia sobretot en els últims mesos quan decidia deixar el seu càrrec de portaveu de Google per ocupar el seu lloc com CEO a Yahoo!

En últimes posicions

En les posicions que van del lloc 48 al 91 es troben nou dones del sector tecnològic que, tot i acostar-se al darrer lloc es queden per davant de la pitjor valorada en el rànquing, la presidenta de l'Òrgan de Museus de Qatar, Sheikha Mayassa Al Thani.

Divuit llocs per davant de la popular actriu nord-americana, Angelina Jolie, es troba en el lloc 48 la presidenta d'Oracle, Safra Catz. A la que succeeixen la cofundadora i presidenta d'HTC (Cher Wong), la cap de tecnologia i directora d'estratègia de Cisco Systems (Padmasree Warrior), la directora executiva de Wikimedia Foundation (Sue Gardner), la CEO de SingTel (Chua Sock Koong ).

Les tres dones de l'àmbit tecnològic pitjor valorades en la llista de dones més poderoses del món han estat la fundadora i presidenta de Biocon Ltd (Kiran Mazumdar-Shaw), la general partner de Kleiner Perkins Caufield & Byers (Mary Meeker), la cofundadora de Marvell Technology Group (Weili Dai) i la presidenta de Huawei Technologies (Sun Yafang).