Els pacients de migranyes poden mantenir un control sobre la seva malaltia en el seu dispositiu mòbil amb l'aplicació MIGRApp que ha estat presentada avui per l'Associació Espanyola de Pacients amb Cefalea (AEPAC) i la Fundació Vodafone Espanya.

MIGRApp és la primera aplicació del seu tipus a Europa i pretén ser un historial digital perquè persones amb cefalees puguin donar seguiment als símptomes i desencadenant de la seva malaltia, expliquen en un comunicat els seus impulsors.

Aproximadament el 12% de la població a Espanya, més de 3,5 milions de persones pateixen migranya, segons les dades de l'OMS aportats pels desenvolupadors.

El disseny de l'aplicació ha estat a càrrec de l'empresa Móvet, sota la supervisió de la Fundació Vodafone i AEPAC.

L'aplicació estarà en fase de prova durant els pròxims tres o quatre mesos, durant els quals 20 pacients amb migranya la utilitzaran i es realitzaran els ajustos necessaris abans d'oferir-la de forma gratuïta en els llocs de descàrrega d'Android i IOS, a finals d'aquest any.

MIGRAPP permetrà als usuaris portar un registre precís dels possibles desencadenants de la crisi de migranya: el que ha menjat, begut o sentit les hores prèvies a un atac.

A més, podrà especificar l'escala de dolor, les àrees afectades, així com el tractament farmacològic aplicat.

Les entitats que han participat en la iniciativa han afirmat que l'aplicació pretén "millorar la fiabilitat de les dades de cada pacient ja que recull informació en el moment de la crisi, la qual cosa és molt útil per als metges que tracten aquesta difícil malaltia".

Les dades que incloguin els usuaris es registren a través d'un smartphone o tableta i s'emmagatzemen en una base de dades que el metge podrà consultar per millorar el tractament.

Per accedir a l'historial, l'aplicació compta amb una pàgina web per a metges i per a pacients que inclou les mateixes dades de l'aplicació mòbil.