Si alguna cosa aporta felicitat en aquesta vida, a més de la tecnologia, és l'arribada d'un -o diversos- fills a la llar. Però no tot és alegria. Les nits sense dormir, els àpats cada dues hores, canviar bolquers i rentar roba sense parar pot donar molta feina. Afortunadament, la tecnologia ens pot donar un cop de mà de manera que les noves mares -i pares- podran gaudir d'una mica més de descans i de temps al costat dels nous integrants de la llar. Possiblement, el producte tecnològic per antonomàsia és el 'vigilabebés'.

Però la cosa ha canviat. D'aquells horribles intèrfons en què només se sentien interferències hem passat a modernes càmeres digitals en color que s'activen per so, amb visió nocturna i que ens envien el senyal sense fils a una pantalla en color. I si ja tenim un smartphone o un iPad, la cosa millora.

Qui hagi passat nits senceres sense dormir escoltant el so de les interferències dels aparells de radiofreqüència, sabrà apreciar les càmeres i sensors que es connecten a dispositius Android o Apple. Els moderns sensors no només permeten vigilar el nadó des del telèfon, sinó que a més poden monitoritzar amb gràfics les vegades que es desperta, que plora i fins i tot quan fa tos.

1. Vigilabebés Izon. App gratuïta. 99 €. steminnovation.com

2. Storybook Reader de Fisher-Price per a iPhone i iPod Touch. 15 €. fisher-price.com

3. Vigilabebés amb càmera i pantalla Philips Avent SCD610 225 €. Cada càmera extra, 103 €. avent.com

4. Belkin WeMO Baby. App gratuïta. 69 €. belkin.com

5. Càmera de fotos amb pantalla doble Samsung ST700. Des 150 €. samsung.es

La forma de fotografiar nadons també ha canviat. Gràcies a càmeres com la Samsung ST700 i les seves dues pantalles, el nen es quedarà embadalit mirant hipnòtiques imatges infantils mentre immortalitzem els seus somriures per sempre. Les imatges -21 en total- estan disponibles gratuïtament per descarregar i també són compatibles amb els models de Samsung PL170 i PL120.

La nord-americana Fisher Price és possiblement l'empresa que més està apostant pel desenvolupament intel·lectual dels nadons ajudant-se de la tecnologia. Algunes de les seves joguines s'han concebut per funcionar amb telèfons com l'iPhone, amb reproductors com l'iPod Touch i fins i tot amb l'iPad. Gràcies a les múltiples aplicacions -totes gratuïtes- disponibles el l'App Store, els més petits estaran entretinguts sigui quin sigui el lloc on ens trobem. Des de sons d'animals fins cançons, els nadons gaudiran de la tecnologia amb diversió i seguretat.