Facebook ha actualitzat la seva aplicació per als sistemes Android i iOS. La companyia ha confirmat que es tracta d'una nova versió de la seva app, que promet millorar la velocitat i la navegació en el servei. En concret, en el cas d'Android, Facebook ha assegurat que la nova versió de la seva aplicació és el doble de ràpida que l'anterior.

El sector mòbil és fonamental per a Facebook, que ha realitzat importants passos per millorar la seva presència a 'smartphones' i 'tablets'. Malgrat els seus esforços, la xarxa social encara presenta mancances i en concret la seva aplicació ha estat criticada per part dels usuaris. Problemes amb la velocitat d'execució, amb la navegació i amb el visionat de fotos han estat les principals queixes.

Per intentar acabar amb aquests inconvenients, Facebook ha llançat la versió 2.0 de la seva app per Android i ha actualitzat la que té per a dispositius iOS. En el cas del sistema de Google, la companyia ha comentat a la seva pàgina de comunicació que es tracta d'una renovació important, que permetrà als usuaris gaudir d'una app "dues vegades més ràpida" que l'anterior.

En concret, la nova app de Facebook per Android ofereix un inici de sessió més ràpid. "Quan estàs amb el telèfon, res és més important que aconseguir el que vols ràpidament. Sempre treballem per aconseguir que les nostres aplicacions vagin més ràpid i en aquesta actualització hem reconstruït l'apartat de notícies i avises per guanyar velocitat", ha explicat la companyia.

També amb l'objectiu de millorar la velocitat, Facebook ha millorat el visionat de fotografies en la seva aplicació per Android. Amb un toc els usuaris poden obrir les fotos "immediatament", segons ha precisat Facebook. A més és possible moure a través d'àlbums de fotos "sense sortir de noticias2.

Finalment en el cas d'Android, també s'ha millorat l'accés i navegació pel 'timeline' dels usuaris. Segons Facebook s'actualitza "més ràpid que mai", el que ajudarà els usuaris a conèixer tota la informació del seu interès ràpidament.

En el cas de iOS, les novetats de l'app apareixen a iTunes. Facebook ara permet publicar les fotos directament en àlbums, facilitant que els usuaris triïn l'àlbum en què publicar. A més s'ha millorat la velocitat de l'app, millorant la secció notícies. Finalment, Facebook ha redissenyat "totalment" la secció de biografia, que s'obre "més ràpid" en l'iPhone.

En el cas d'Android, la companyia ha assegurat que l'actualització anirà arribant durant aquest divendres als usuaris. En iOS l'actualització ja apareix per a la seva instal · lació.