La companyia Sony va presentar aquest dilluns oficialment a Las Vegas un anticip del nou telèfon intel · ligent Xperia Z així com les seves versions de 55 i 65 polzades de televisors Bravia de resolució Ultra HD, més petits i assequibles que el model de 84 polzades llançat a 2012.

La multinacional japonesa va donar a conèixer els seus nous dispositius en el marc d'una conferència de premsa celebrada al Centre de Convencions de Las Vegas, a Nevada, on el dia 9 arrenca una nova edició de la fira CES, la cita anual més important del sector de la electrònica de consum.

El Xperia Z és un telèfon amb pantalla tàctil d'alta resolució (1080p HD) de cinc polzades i compta amb una càmera de 13 megapíxels, unes prestacions que han portat a Sony a qualificar-lo de 'supertelèfon' amb la "millor experiència de càmera de fotos present en un 'smartphone' ", segons un comunicat.

El dispositiu és resistent a la pols i capaç de passar 30 minuts submergit a un metre de profunditat i seguir funcionant.

Juntament amb Xperia Z, Sony llançarà en alguns mercats, encara no especificats, el model més petit Xperia ZL que tindrà les mateixes prestacions que la seva versió més gran.

Tots dos telèfons estan equipats amb tecnologia NFC, de comunicació a curta distància, que permet associar dispositius de Sony amb només posar-los en contacte.

La companyia japonesa ha revelat també els seus nous models de televisors Bravia amb tecnologia 4K (anomenada també Ultra HD), la resolució és quatre vegades superior a l'HD estàndard actual.

Sony va presentar així les versions de 55 i 65 polzades que comercialitzarà a partir del segon trimestre del 2013 i que segueixen els passos del televisor de 84 polzades que ven des de l'any passat per més de 20.000 dòlars, encara que els nous models seran més econòmics.

Sony va anunciar que a l'estiu llançarà als EUA una plataforma de distribució de continguts adaptats per a la resolució Ultra HD que es nodriran, entre altres coses, amb pel · lícules de Sony Pictures.

L'empresa també va informar que està elaborant un prototip de televisor de 56 polzades OLED 4K.