Apple no recorrerà a un iPhone més barat per ampliar la seva quota de mercat, segons ha afirmat el responsable de màrqueting de la companyia, Phil Schiller, en un diari xinès. Amb aquesta declaració, la de Cupertino ha desmentit les publicacions dels darrers dies en què s'especulava sobre el desenvolupament d'un iPhone 'low cost' d'entre 99 i 149 dòlars.

Schiller va assenyalar que encara que Apple és responsable de només el 20 per cent del mercat de 'smartphones', posseeix el 75 per cent dels guanys, d'acord amb una entrevista que va concedir l'Evening News de Xangai.

El Evening News de Xangai, parafrasejant els comentaris de Schiller, va afirmar que l'executiu d'Apple va negar els plans de l'empresa sobre el desenvolupament d'un 'smartphone' més barat per ampliar la seva quota de mercat. Apple va confirmar que l'entrevista havia tingut lloc, però ha declinat fer més comentaris de moment.

"Al principi, el mercat xinès utilitza telèfons amb funcions regulars (telèfons sense fil). Però ara algunes empreses estan començant a utilitzar 'smartphones' més barats per rellevar als telèfons amb funcions", va dir Schiller en la seva primera entrevista amb un diari xinès. "Però aquesta no és la direcció en què volem que agafin els nostres productes", cita Schiller al reportatge xinès.

Rumors

Apple rares vegades comenta els rumors que sorgeixen en la indústria sobre els seus pròxims productes. Aquesta setmana, The Wall Street Journal va citar fonts anònimes dient que Apple podria llançar un iPhone més barat aquest any.

Xina seria el mercat en el qual un 'smartphone' barat tindria un major sentit. Aquest país constitueix el segon mercat per Apple i suposa una àrea d'intensa concentració per al fabricant nord-americà, pel fet que tracta de mantenir un elevat ritme de creixement.

El president executiu de la companyia de la poma, Tim Cook, va viatjar a la Xina aquesta setmana, complint amb els socis i funcionaris del govern. Aquest dijous, va trucar al president del major operador de telefonia mòbil del país, la Xina Mobile, augmentant les esperances que un acord entre els dos tingui lloc.

En una entrevista amb l'agència oficial de notícies Xinhua, Cook va dir que confiava que la Xina algun dia es converteixi en el mercat individual més gran per a la companyia.