Dell ha presentat la nova Latitude 10 Essentials, una versió més econòmica que la versió estàndard de la Latitude 10 llançada l'octubre de l'any passat, però mantenint les principals característiques de seguretat, gestió i configuració de classe empresarial. Perfecta per escoles o pimes, la nova configuració ofereix a les empreses una completa experiència Windows 8 amb totes les opcions de productivitat i col · laboració, i als clients finals, àmplies funcions d'entreteniment per gaudir de pel · lícules, llibres i jocs, així com compatibilitat amb aplicacions i accessoris que faciliten la transició entre el treball i l'oci.

La nova Tablet s'adapta de forma fàcil i segura en entorns de TI existents ajudant a incrementar l'eficiència i reduir el cost de propietat, ja que no necessita noves llicències de programari, suporta versions anteriors d'aplicacions de Windows, és compatible amb Flash i es connecta als perifèrics existents per permetre a l'usuari compaginar fàcilment l'oci i el treball. A més, la Latitude 10 permet compartir un sol dispositiu entre diversos usuaris de forma segura, econòmica i consistent.

Igual que en altres opcions de configuració, aquesta nova versió té un marc d'aliatge de magnesi i la seva part posterior està coberta amb un material suau per a una major durabilitat i una millor subjecció. La seva pantalla amb Corning ® Gorilla ® Glass ofereix una gran experiència tant tàctil com gràfica i permet un ús intensiu. A més la Latitude 10 Essentials ofereix la possibilitat de contractar el servei ProSupport de Dell ™, gràcies al qual, l'usuari disposarà d'assistència especialitzada de Dell, 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, a través d'Internet o per telèfon, per la resolució de problemes de maquinari i programari a distància, mantenint així la productivitat en qualsevol lloc.

La Latitude 10 compta també amb un dock opcional amb teclat QWERTY i ratolí per a la creació de continguts. El port USB permet connectar qualsevol perifèric tradicional i el seu lector de targetes SD facilita l'intercanvi d'arxius i ofereix opcions de backup quan no hi hagi accés a Internet.