Més de 70.000 participants de prop de 200 països, 1.500 empreses, 300 ponents o 94.000 metres quadrats d'exposició. Aquestes són algunes de les xifres del Mobile World Congress, la fira anual de telefonia mòbil més important del món, que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer. Un certamen que per primer cop ocupa els vuit pavellons del recinte firal de Gran Via, el que permet incrementar un 30% la superfície expositiva, i que segons el director de GSMA, John Hoffman, "trencarà tots els rècords". Entre aquests, els 300 milions d'euros de repercussió econòmica generats a Barcelona en l'edició de l'any passat i els 6.500 llocs de feina temporal que es van crear.

La fira de telefonia mòbil més important del món, el Mobile World Congress, torna a Barcelona el pròxim 25 de febrer. Durant tres dies, Barcelona i Catalunya seran referents i punt de trobada d'un sector que tot i la crisi econòmica mundial no para de créixer.

Tant és així que segons el director del certamen, John Hoffman, l'edició de 2013, la vuitena que es farà a Barcelona, "trencarà tots els rècords" gràcies a la seva nova ubicació, el recinte firal de Gran Via, que permetrà incrementar la superfície expositiva un 30% ocupant els vuit pavellons del recinte, i rebre 70.000 participants de gairebé 200 països, la meitat d'ells alts executius de multinacionals del sector, i 1.500 empreses, una setantena de les quals catalanes.

Hoffman ha explicat que en l'edició d'enguany esperen superar l'impacte econòmic del congrés a Barcelona i la seva àrea d'influència depassant els 300 milions d'euros i els gairebé 6.500 llocs de feina creats l'any passat.

Entre els avantatges de celebrar el congrés al recinte firal de Gran Via, John Hoffman ha destacat els beneficis que tindrà sobre la mobilitat sortir del centre de Barcelona. Així, i encara que no s'ha definit el pla de transports definitiu, l'organització, junt amb l'Ajuntament de Barcelona, ha previst una major oferta de taxis, un reforçament del servei d'autobusos entre l'aeroport i el centre de la ciutat, així com l'habilitació d'una vintena de punts de recollida a hotels i altres punts estratègics de la ciutat.

Pel que fa a les reserves hoteleres, Hoffman ha afirmat que fins ara s'han fet 25.000 reserves directes, un 10% més que l'any passat, per part de la organització, i s'ha mostrat convençut que la oferta de la ciutat serà suficient per absorbir tota la demanda que genera l'esdeveniment.