Els internautes espanyols prefereixen fer les seves compres en línia des de casa, a la tarda i a través de l'ordinador, segons un estudi elaborat per la firma Xopie, plataforma per a la creació de botigues a Internet.

L'estudi, en què han participat un total de 800 persones usuàries d'Internet de més de 16 anys, revela que el 92% dels enquestats fa les seves compres a través d'ordinadors, davant un 28% que les efectua amb les tauletes i un 23%, amb el mòbil.

L'informe reflecteix també que la majoria d'usuaris, concretament un 83%, realitza les compres des de casa, mentre que un 15% les fa a la feina.

"Preferim adquirir productes en línia dins d'un ambient relaxat, on puguem decidir amb tranquil·litat quin producte encaixa millor amb nostres gustos o necessitats", explica Xopie.

Quant als principals condicionants a l'hora d'adquirir un producte, l'estudi indica que els usuaris prioritzen el preu (42%) i que aposten, abans que res, per la compra de productes i serveis d'oci (70%) i, en segon lloc, per articles d'electrònica (59%).

Quant a horaris, el 69% dels usuaris fa les compres entre les 18:00 hores i la mitjanit, i només un 8% abans de migdia.