Un incipient món d'accessoris connectats a internet, com gorres, ulleres o polseres, però també de tatuatges "intel·ligents" a la pell o subcutanis, i nanodispositius digeribles amb sistemes de control de paràmetres biològics s'obre camí ràpid i revolucionarà els costums.

La incorporació de microtecnologies amb wifi inserides en peces de vestir o en altres objectes, com accessoris d'ús quotidià, comportarà "sorpreses i desenvolupaments tecnològics increïbles" en els pròxims anys.

Les grans idees són encara per arribar, i els avenços aconseguits fins al moment són només l'inici d'un nou món, encara sense explorar, amb infinitat de possibilitats, ha afegit a Efe el director d'Innovació i Solucions a Intel Corporation per a la regió sud d'Europa, Jorge Lang.

A la fira tecnològica CES, celebrada recentment a Las Vegas (EUA), s'ha demostrat com la nanotecnologia converteix en "intel·ligent" qualsevol peça de vestir o objecte, inclosos els bolquers d'un nadó o qualsevol accessori, per exemple, uns auriculars.

La incorporació de nanodispositius amb tecnologia avançada i connexió a internet a la roba facilita l'accés de qui la porta a informació en temps real de paràmetres biològics tan diversos com la freqüència cardíaca, el ritme de respiració o els nivells de colesterol i glucosa.

Per exemple, un dispositiu amb finalitats mèdiques inserit en una samarreta advertiria a la persona que la porta sobre si els seus nivells de colesterol són els màxims permesos, només ingerir un filet de filet, sense necessitat d'anàlisis mèdiques.

Segons el responsable d'Intel, un dels grans reptes en la investigació és aconseguir que aquests dispositius inserits en objectes permetin portar la vida més natural possible al que els usa.

Ara camina amb el cap baix, mirant la pantalla del telèfon mòbil, però , un pot ensopegar o fins i tot xocar, i a més, si el sol brilla, amb prou feines es llegeixen les paraules pel reflex.

Alguns d'aquests problemes són els que intenten solucionar nous dispositius tecnològics, com lents de contacte o ulleres "intel·ligents " que permetran aquest accés a la informació i a la comunicació social de forma més còmoda.

Intel ha desenvolupat un diminut ordinador, amb processador X86 i bluetooth i wifi, en el format d'una targeta de memòria SD, per convertir tots els objectes en "intel·ligents" de manera senzilla, facilitant la seva adopció a nombroses indústries compromeses amb el "nternet de les coses " o la connexió de tot amb tot.

El responsable d'aquesta empresa ha explicat que dotar d'"intel · ligència" a les coses significa aconseguir que reconeguin a les persones de manera fàcil, per exemple, simplement amb imatges o amb les seves converses, sense necessitat d'haver de facilitar infinitat de claus.

Ha recordat que els ordinadors superen ja en intel·ligència a les persones en resolució de problemes purament lògics en què imperen les matemàtiques, gràcies a la seva enorme capacitat de processament, tot i que encara fallen quan es tracta d'emocions o situacions imprevistes.

Certs frigorífics es consideren "intel·ligents", perquè informen dels productes que escassegen i avisen d'això, també s'estan desenvolupant cotxes "intel·ligents" sense conductor i ciutats amb cases, negocis i establiments, els objectes connectats estan aprenent a interactuar amb les persones de forma natural.

Possiblement, en un futur proper, coses tan comunes com una porta podrien reconèixer automàticament, sense cap identificació, si algú és o no un intrús.

Per concloure, ha assenyalat que, en tota aquesta carrera de nous desenvolupaments, el tema de la seguretat serà una prioritat davant d'atacs informàtics o sorpreses no desitjades, com la suplantació d'identitats, cosa que, segons ell, podria ser un gran atractiu per ciberdelinqüents dins d'aquest nou món amb tants aparells en connexió .