La Policia Nacional ha posat en marxa a Twitter un sistema d'alertes que permetrà en situacions excepcionals, com accidents massius o catàstrofes naturals, que els seus missatges apareixen destacats i tinguin una difusió massiva.

La Policia informa en un comunicat i a la pròpia xarxa social de l'activació d'aquest sistema, que Twitter reserva per determinades institucions que precisen una difussió massiva dels seus missatges en situacions concretes i del que, a Europa, només disposen els cossos de seguretat de Regne Unit i Irlanda.

Serà el director general de la Policia qui determini el moment en el que una situació d'emergència requereix l'activació d'aquest sistema, que s'identificarà amb l'etiqueta #alert.

La Policia Nacional continua així la seva política de l'aprofitament del potencial de les xarxes socials per la difusió dels seus missatges, recabar la col·laboració ciutadana, conscienciar a la gent i avançar en les investigacions.

El perfil de la policia a Twitter, @policia, és amb 850.000 seguidors la compta d'un cos de seguretat més seguida del món.