El titular del Jutjat Mercantil nº2 de Madrid ha ordenat el cessament cautelar a tot l'Estat de les activitats de l'empresa Uber, que es dedica a fer de mitjancer online entre usuaris que disposen de cotxe i altres que necessiten transport per fer trajectes a baix cost. El jutge considera que en la mesura que els conductors no tenen cap autorització administrativa per fer aquesta tasca incorren en un cas de competència deslleial amb el sector del taxi i el transport de persones. La decisió suposa una victòria pel sector del taxi, que és qui havia denunciat reiteradament aquest tipus d'empreses.

A la seva resolució el jutge entén que hi ha motius suficients per adoptar mesures amb celeritat, i assegura que el cas no gravita en un debat filosòfic sobre la llibertat del mercat en general i l'economia cooperativa en particular, sinó de la protecció cautelar basada en la legalitat vigent.

De fet, el jutge ha adoptat la mesura cautelar sense escoltar els arguments de l'empresa Uber. Segons explica una nota del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, ho fa fet d'aquesta manera "pel mal que està fent als titulars del servei de taxi i perquè Uber és una empresa domiciliada al paradís fiscal nord-americà de Delaware".

El jutge apunta, a més, que si no adopta la mesura cautelar hi ha risc que la decisió que adopti definitivament es pugui complir. A més, el jutge demana a les empreses de telecomunicacions i de pagament electrònic que prohibeixin tota mena de transaccions i allotjament a l'empresa.

Uber ja ha estat prohibida a Holanda i Bèlgica i està immersa en un procés semblant al de l'Estat a Alemanya.