El tancament definitiu de Google Talk, deixant via lliure a la seva successora, Hangouts, ha posat de manifest que les aplicacions per poder trucar gratuïtament des del nostre smartphone són més necessàries del que sembla. De fet, segons un estudi d'Analysys Mason (consultora global per a telecomunicacions, mitjans i tecnologia), el 35% dels usuaris d'smartphones del nostre país usa aplicacions VoIP per trucar. És per això que mai està de més fer un recordatori de quines són les millors aplicacions per trucar gratis.

Skype

És possiblement la millor aplicació que existeix per trucar gratis, i una de les més veteranes. Des que l'empresa va ser adquirida per Microsoft no han parat de millorar el seu sistema per fer-lo més eficaç i en l'actualitat és l'aplicació basada en VoIP -veu sobre IP- amb millor qualitat de so. L'últim que s'han tret de la màniga és un sistema de traducció simultània a diferents idiomes: tu parles en una llengua i el teu interlocutor t'escolta en una altra. Una meravella. És multiplataforma i permet mitjançant la compra de crèdit parlar amb telèfons fixos i mòbils de qualsevol país del món.

Viber

Una aplicació nascuda al nostre país i que està fent furor a tot el món. Amb més de 200 milions d'usuaris en 193 països de tot el globus, aquesta aplicació multiplataforma permet que ens comuniquem amb qualsevol lloc del planeta des del nostre mòbil o ordinador. Viber és sens dubte una de les millors aplicacions per trucar gratis, a més de ser molt senzilla d'utilitzar. Destaca perquè no tan sols està disponible per a totes les plataformes, sinó que quan surt una nova no triguen a incorporar la seva aplicació al nou ecosistema. Tot un exemple a seguir.

Libon

Disponible per a dispositius Android i Apple, aquesta aplicació per trucar gratis ofereix a més opcions molt interessants, com enviar missatges SMS i MMS gratuïtament. A més, inclou una de les bústies de veu més divertides que existeixen i que és totalment personalitzable. Igual que en el cas de Skype, es pot trucar a preus molt reduïts a mòbils i fixos de tot el món. I incorpora una novetat que no té cap altra aplicació: visualitzar totes les converses amb un contacte -ja siguin trucades, missatges o imatges- en un sol lloc. Tot i que ara com ara solament està disponible per Android.

Line

Més de 100 milions d'usuaris a tot el món no poden estar equivocats, i si es tracta de parlar de les millors aplicacions per trucar gratis, Line és una d'elles. Malgrat que funciona millor sobre wifi que usant la xarxa 3G o 4G, aquesta divertida app destaca per les seves divertides imatges de missatgeria. Tots hem vist aquests divertits animalets en els missatges. A destacar que té versió d'escriptori -per Windows i Mac- pel que podrem parlar també des de l'ordinador i hi ha app per BlackBerry, Firefox Os i Nokia Asha.

Tango

Intuïtiva i social, el més destacable de Tango -a més del seu curiós nom- són els seus canals. Amb aquesta app han volgut anar més enllà i a la comunicació pura i dura li han afegit els anomenats "canals" gràcies als quals podrem llegir continguts pujats per diferents empreses i persones conegudes. Hi ha canals de cuina, música, videojocs. Molt interessant, sens dubte. També permet trucades a fixos i mòbils.