Les mundialment coneguts emoticones de l'aplicació Whatsapp, aquelles que ens permeten expressar les nostres emocions amb més detall, no deixen de sorprendre'ns. Recentment, Apple ha introduït en el seu sistema operatiu emoticones amb sis diferents tons de pell, així com 300 noves icones, representant així la diversitat racial. Però deixant de banda les novetats i actualitzacions d'aquesta aplicació, hem volgut seleccionar algunes de les emoticones més interessants. T'havies fixat abans?

L'hora del rellotge

Pot ser que hagis emprat aquesta emoticona diverses vegades i mai t'hagis adonat de l'hora que representa. Si ens fixem bé, l'hora que s'indica en realitat no existeix. Les agulles i les marques horàries del rellotge estan perfectament simbolitzades, però l'agulla de l'hora se situa al mig de dues marques, 7 i 8, quan l'agulla del minuter marca en punt.

Braç traient múscul

El braç traient múscul utilitzat quan es vol expressar una actitud optimista o que es va al gimnàs, té un detall curiós. A part de ser un braç traient bíceps, si observem bé, en la part del puny es veu la cara d'un mandrós (amb ulls, nas i boca) que es forma amb les línies de la mà. És curiosa la paradoxa d'aquests dos conceptes.

Patates fregides

Aquest envàs de patates fregides podria ser exactament igual que al que ens poden donar a les cadenes de menjar ràpid. Excepte per un detall. En el cartró del recipient hi ha una emoticona: es tracta de la cara enrojolada i amb els ulls arquejats que expressa felicitat.

El mico 'cec'

Darrera el simpàtic mico que es tapa els ulls per no veure la realitat s'amaga un proverbi budista: "No escoltis al mal, no miris al mal, no parlis al mal". Aquesta dita s'atribueix als tres micos savis l'escultura de fusta dels quals es troba al santuari de Toshogu, obra de Hidari Jingoro. Ara sabem el perquè dels tres micos del WhatsApp.

Text del libre

El text, en anglès, està escrit amb una lletra diminuta i és gairebé impossible de veure el que posa. Però no es tracta d'un text amb frases sense sentit ni d'un fragment triat a l'atzar. El contingut del llibre és un fragment del comercial que Apple va emetre l'any 1997. Es tracta d'una part del text de l'anunci 'Pensa diferent' i que Steve Jobs va pronunciar en el seu discurs a la Universitat de Stanford.

"Això és per als bojos. Els rebels. Els esvalotadors. Els que veuen les coses de manera diferent. Mentre que alguns creuen que són bojos, nosaltres els veiem com a genis. Perquè les persones que estan prou boges com per creure que canviaran el món, són les que ho fan "