Google alertarà la Policia si es busquen serveis sexuals

El cos de seguretat reenviarà un missatge a l'usuari en el qual li prevé de col·laborar amb xarxes d'explotació

15.06.2015 | 07:14
Google alertarà la Policia si es busquen serveis sexuals

El Ministeri de l'Interior ha arribat a un acord amb Google pel qual, si el cercador detecta que un usuari està buscant serveis sexuals a Internet, li envia un missatge de la Policia espanyola.

Recórrer als serveis d'una prostituta a Espanya no és il·legal, però les autoritats recorden als que ho fan que, d'aquesta manera, poden estar col·laborant amb xarxes criminals que han convertit el tràfic de persones en el seu negoci.

"Volem conscienciar els ciutadans, en particular als més joves, que quan s'utilitzen determinats serveis de prostitució han de tenir la cura de no afavorir a les xarxes d'explotació sexual", ha manifestat avui el director general de la Policia, Ignacio Cosidó , en unes jornades organitzades pel cos en col·laboració amb la Universitat de Les Palmes de Gran Canària.

Per fer arribar aquest missatge, el Cos Nacional de Policia ha recorregut aquest cop no només als mitjans tradicionals, sinó al cercador d'Internet més utilitzat del món, Google.

"Hem signat un acord amb ells de forma, que quan algú busca serveis sexuals a Internet, li apareix un anunci de la Policia: el cartell que anuncia la segona fase (de la seva campanya contra el tràfic de persones), que pretén que el client prengui consciència que no pot col·laborar amb un delicte tan greu com la tracta d'éssers humans per a explotació sexual ", ha explicat Cosidó.

"Amb la tracta no hi ha tracte", és el lema de la campanya de la Policia contra aquest tipus de delictes, que a més compta amb un telèfon gratuït en què els ciutadans poden denunciar amb garanties els casos que hagin presenciat, el 900 10 50 90.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Quins mòbils fan servir Trump, Rajoy, Merkel o Macron?

Quins mòbils fan servir Trump, Rajoy, Merkel o Macron?

Els telèfons dels presidents han de ser molt segurs, ja que són objectiu dels pirates

Creus que el teu mòbil Android és prou segur? Revisa aquests 10 consells

Creus que el teu mòbil Android és prou segur? Revisa aquests 10 consells

La dependència a l' 'smartphone' és tal que tota mesura és poca si parlem de ciberseguretat

Facebook i Instagram pateixen una caiguda a nivell mundial

Facebook i Instagram pateixen una caiguda a nivell mundial

Usuaris de les dues xarxes socials han denunciat a través de Twitter els problemes per accedir-hi

Enllaços recomanats: Premis cinema