Moltes vegades ens trobem amb el problema que el senyal wifi que ens proporciona el nostre router no arriba a tots els racons de la llar. Per solucionar aquest inconvenient existeixen trucs o bé podem recórrer a amplificadors de senyal. Però hi ha també una altra solució que no requereix cap tipus d'inversió: reciclar un vell router.

Segur que tots tenim per casa algun router antic que no sabem què fer amb ell. Abans que et desfacis d'ell, t'expliquem com reconvertir-lo en un punt de connexió wifi per millorar la cobertura a la teva casa.

Per a això necessitem el router principal que ens proporciona Internet, un cable ethernet i el citat router en desús que ens servirà per estendre la cobertura de la xarxa.

El primer que hem de fer és «resetejar» el router secundari, és a dir, esborrar la seva configuració i retornar-la al seu estat inicial. Per a això, el connectem a la presa de corrent i pressionem el botó 'reset' del dispositiu (que sol estar a la part posterior del mateix). Aquest router l'hem d'endollar en el lloc on volem ampliar la cobertura wifi.

A continuació procedirem a configurar-lo com a punt d'accés. Amb un cable ethernet connectem el vell router a l'ordinador. Per accedir a la configuració escrivim a la barra d'adreces del navegador la IP del router (192.168.1.1 o 192.168.1.2) i fixem un nou nom i contrasenya de xarxa.

En el menú de l'esquerra de la pantalla de configuració anem a Advanced Setup -> LAN. Aquí configurarem la IP del router i la reexpedició de les peticions al servidor DHCP del router principal. Si en el router principal tenim l'adreça 192.168.1.1, al secundari li assignarem l'adreça 192.168.1.2.

També hem de seleccionar l'opció Enable DHCP Server Relay, mentre que la resta les deixarem com estan. Salvem i reiniciem el router.

Ara cal comprovar que desconnectant el cable ethernet del router ens podem connectar a la nova xarxa wifi des de l'ordinador, entrant a la pàgina del router. Una vegada dins de la configuració del router sense l'ethernet busquem el servidor DHCP, el deshabilitem i guardem els canvis.

A continuació ja podem connectar el router principal amb el vell mitjançant el cable Ethernet i navegar amb el senyal del nou punt d'accés. En cas que no funcioni, és possible que hàgim de reiniciar el router principal perquè apliqui les IP a l'antic aparell reciclat.