Quedar-se sense bateria en el moment més inoportú és un malson per a molta gent. Si en alguna cosa no igualen els smartphones d'avui dia als telèfons gegants de fa 10 anys és en la durada de les bateries.

Encara que hi ha petits trucs que faran que la bateria del teu mòbil duri més, també hi ha mites i falses creences que t'ajudaran a aprofitar al màxim la càrrega del teu telèfon.

Deixar el mòbil carregant tota la nit és dolent

Segur que més d'una vegada has sentit que deixar un telèfon carregant durant diverses hores pot danyar la bateria, però això no és cert. Els smartphones d'avui dia són prou "intel·ligents" per deixar de carregar la bateria quan estigui al 100%, encara que segueixin endollats.

Cal esperar que la bateria s'esgoti totalment.

Aquest és un dels mites més estesos a l'hora de carregar el mòbil, però ja t'avancem que és totalment fals. Diversos experts coincideixen que no només no cal esperar que la bateria s'esgoti, sinó que a més és bo no carregar el nostre telèfon completament.

La bateria dels telèfons actuals és, generalment, d'ió de liti i la seva capacitat ideal de càrrega està entre el 20 i el 80%. Per mantenir la vida de la bateria en un estat òptim, no esperis que arribi a nivells mínims.

Utilitzar el mòbil mentre es carrega és dolent

S'han donat casos esgarrifosos com el de la jove xinesa que va morir electrocutada en usar el seu telèfon mòbil mentre es carregava, però realment aquests problemes es deuen al tipus de carregador i no a fer servir el telèfon intel·ligent durant la càrrega. No hi ha cap problema a utilitzar el mòbil mentre es carrega la bateria, encara que és recomanable esperar uns deu minuts per si el telèfon està a nivells mínims.

Els carregadors "no oficials" destrossen la bateria

Aquest mite no és del tot fals. Al mercat existeixen multitud de carregadors que, encara que no siguin de la marca oficial del nostre telèfon, són segurs i poden carregar la bateria de qualsevol terminal sense problemes. No obstant això, existeixen certs carregadors barats que no compleixen les característiques necessàries per a garantir una vida útil a la nostra bateria.

Es carrega més ràpid en mode avió?

Aquest mite és cert, encara que pels pèls. En posar el mòbil en mode avió el telèfon es carregarà una mica més ràpid del normal, ja que així es desactiven les funcions de 3G i Wifi. Però com que tots els trucs tenen els seus inconvenients, mentre carregues el mòbil en mode avió no podràs utilitzar Internet ni rebre missatges.

Realitzar una primera càrrega de diverses hores

Aquest és un altre dels mites més estesos i és totalment fals si s'aplica a les bateries de liti actuals. És recomanable carregar el mòbil fins que estigui al 100% perquè pugui funcionar de forma totalment autònoma.

Es carrega més lent a l'ordinador?

El temps que el teu smartphone tarda a carregar a l'ordinador depèn de la potència dels cables i carregadors que utilitzis. Com més potència elèctrica o voltatge tinguin aquests carregadors, abans es carregarà la bateria.