Diari de Girona

Cinc usos que pots donar al teu ´smartphone´ antic

Si li tens molta inclinació al teu antic telèfon, t'ensenyem com pots treure-li profit

11.07.2015 | 19:00
Cinc usos que pots donar al teu ´smartphone´ antic
Cinc usos que pots donar al teu ´smartphone´ antic

Segur que tens algun 'smartphone' antic guardat en un calaix i no saps què fer amb ell. Si li tens molt d'afecte i passes de vendre'l o regalar-lo a teu fill, nebot o parella, et mostrem alguns usos que li pots donar i que poden resultar interessants.

Punt de connexió wifi
Sense targeta SIM no podrem accedir a Internet mitjançant la tarifa de dades, però sí aprofitar el mòbil per connectar-nos a xarxes wifi. Així, el transformarem en un repetidor de senyal wifi per connectar altres dispositius a través d'ell. També es pot usar el wifi per parlar per telèfon a través d'aplicacions com Skype o Viber.

Disc dur
Si tens una targeta de memòria que et sobri pots convertir el teu 'smartphone' vell en un disc dur extern. D'aquesta manera, el pots transformar en un reproductor de música, de vídeo o per emmagatzemar tot tipus de documents i dades. Amb el cable adequat (HDMI o USB) el pots connectar a la televisió, a uns altaveus o al cotxe. Amb connexió a Internet, podem reproduir contingut en streaming.

Consola retro
Un'smartphone' que no sigui molt potent ens pot servir perfectament com emulador de jocs de 8 i 16 bits. A la xarxa podem trobar emuladors de consoles com Game Boy, Sega MegaDrive o Super Nintendo, així com vells jocs de les màquines recreatives dels 80 i 90. Si a això afegim un gamepad per USB o Bluetooth o un cable microHDMI a un televisor, assolirem una'moderna' retro-consola portàtil.

Càmera de vídeo vigilància
Vols instal·lar una càmera de vigilància a casa teva? El teu antic mòbil també pot servir-te per reforçar la seguretat del teu habitatge. Necessitaràs descarregar una aplicació de reproducció remota (IP Webcam, Security Cam, vMEye) I tenir un endoll a prop per alimentar la bateria del telèfon. Aquestes apps permeten observar en temps real el que grava un dispositiu remot a través del navegador.

Marc digital
Aplicacions gratuïtes com Digital Photo Frame Slideshow serveixen per convertir el mòbil en un marc de fotos digital. Les imatges aniran passant en forma de slideshow, és a dir, una per una. Això sí, és aconsellable que la pantalla tingui una mida gran

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Twitter anuncia el tancament de Vine
Twitter anuncia el tancament de Vine

Twitter anuncia el tancament de Vine

La xarxa social abandonarà l'aplicació de vídeos en bucle "en els propers mesos" per tractar de...

Les millors aplicacions de control parental

Les millors aplicacions de control parental

Evita que els teus fills puguin usar mòbils i tauletes sense cap control

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

El sistema s'activa deu segons després de la caiguda del motorista i alerta els serveis d'urgències...

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Desenvolupada per quatre emprenedors catalans, permet organitzar i agilitzar la comunicació entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema