Diari de Girona

Com enviar missatges sense cobertura

Existeixen alternatives per comunicar-te amb els teus amics quan la connexió a Internet t'abandona

06.08.2015 | 12:18
Solucions per comunicar-se quan no hi ha señal.
Solucions per comunicar-se quan no hi ha señal.

El mòbil s'ha convertit en un annex a qualsevol persona, una prolongació de la mà. Si pel motiu que sigui, algun dia ens el deixem a casa, vivim amb ansietat aquestes hores de separació i quant el recuperem, inspeccionem tots els whatsapps i trucades amb cert desassossec.

Estar connectat a qualsevol hora s'ha convertit en una necessitat per a gran part de la població. Per això, si en algun moment, la connexió a Internet ens abandona o el lloc idíl·lic que anem a visitar no té cobertura, ens pot entrar el pànic? No desesperis! Existeixen alternatives per comunicar-te amb els teus amics sense necessitat de tenir senyal.

Prova amb l'SMS

El gran oblidat després de la incorporació de tarifes de dades en els smartphones. Encara serveix per comunicar-se... Prova a enviar un SMS; pot ser que encara que no tinguis connexió, si que puguis fer servir la xarxa GSM.

Firechat

Aquesta aplicació funciona gràcies a altres dispositius que sí que tenen connexió a la xarxa; aquests actuen com a punt d'accés per al mòbil que no està connectat. A aquest sistema se l'anomena mecanisme P2P (peer-to-peer, de dispositiu a dispositiu).

Per tant, el telèfon accedeix a xarxa a través de l'antena wifi que porta incorporada, i això permet que els missatges circulin d'un usuari a un altre proper, en cadena.

MeshMe

Es tracta d'una altra aplicació que es basa en el mateix concepte que Firechat: xarxa sense fils en malla. L'App resulta molt útil en festivals o festes on les xarxes solen estar sobrecarregades o en llocs remots amb molt poca o gens de cobertura.

També pots escriure a altres usuaris, fins i tot si el teu mòbil es troba en mode avió, sempre que mantinguis el wifi i el Bluetooth connectats.

Cada telèfon amb aquesta aplicació funciona com un router i transmetrà la informació a un altre telèfon utilitzant la millor via en aquest moment per poder xatejar offline. Això sí, els propietaris dels smartphones que s'utilitzen com a nexe no podran tafanejar ni llegir el text, si aquest no va dirigit a ells.

Amb MeshMe un iPhone 6 hauria de ser capaç de transferir dades a una distància entre 20 i 30 metres utilitzant el senyal wifi, i entre 10 i 15 metres usant Bluetooth.

goTenna

Es tracta d'un accessori per al mòbil que fa la funció d'antena i permet crear una xarxa de dades ad hoc de baixa velocitat. Aquest petit dispositiu amb forma de llapis USB estableix la xarxa de dades en freqüències de 151-154 MHz i es comunica amb el mòbil mitjançant Bluetooth-LI.

Cal que cada membre del grup compti amb una goTenna per poder començar la comunicació, així com amb un mòbil Android o iOS en el qual instal·lar l'app.

Amb goTenna pots enviar i rebre missatges de text individuals, a grups, enviar la posició GPS, crear xats i trobar a gent propera en cas d'emergències.

Totes les comunicacions són xifrades i compta amb un sistema de reenviament constant, fins assegurar-se que el missatge ha arribat al seu destinatari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Què hem de fer per marxar de les xarxes socials?
Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Usuaris asseguren que en realitat es tracta d'un terminal de l'empresa xinesa Xiaomi que ha estat...

Creen un assistent virtual fictici de Carles Puigdemont

Creen un assistent virtual fictici de Carles Puigdemont

L'aplicació, no oficial, permet enviar missatges al President i votar al referèndum

Sexe contagiós a través del mòbil

Sexe contagiós a través del mòbil

Més d'un milió de persones van buscar a Google el vídeo del trio protagonitzat per dos futbolistes...

Enllaços recomanats: Premis cinema