Diari de Girona

Google actualitza el seu logotip

El cercador renova la seva imatge amb un nou disseny i mostra en un vídeo l'evolució de la seva imatge

02.09.2015 | 15:46

Google té nou logotip i ha fet l'anunci explicant amb un nou 'doodle' a la pàgina inicial dels seus serveis. En aquesta ocasió, la transformació se situa un pas més enllà de l'últim retoc que va conferir a la seva imatge, l'any 2013. No obstant això, la companyia del cercador, que des del passat mes d'agost té com a nom Alphabet, segueix apostant per un estil net i senzill i manté els seus clàssics colors.

El nou logotip de Google, que suposa el sisè disseny en els 17 anys d'història de la companyia nord-americana, manté els característics colors, però ha introduït canvis en el tipus de lletra. A més, el nou logotip de Google marca una evolució de l'anterior logotip amb la finalitat d'adaptar-la a una nova realitat de diferents pantalles, formats i serveis.

"No és la primera vegada que hem canviat la nostra aparença i probablement no serà l'última", ha destacat en el bloc de la companyia Tamar Yehoshua, responsable de producte i directora d'experiència d'usuari de Google, que ha publicat un vídeo que resumeix la evolució del nou logotip de Google.

En aquest sentit, Yehoshua destaca que el nou logotip de Google reflecteix totes les maneres en què treballa per a l'usuari, incloent recerques, mapes, correu electrònic i moltes altres.

El redisseny del logotip es produeix menys d'un mes després que la multinacional anunciés un profund canvi de la seva estructura, incloent la creació d'una empresa matriu anomenada Alphabet, de la qual dependran els diferents negocis de la companyia de Mountain View.

La multinacional fundada per Larry Page i Sergey Brin el 1998 va impulsar amb aquest canvi una reestructuració corporativa. Alphabet aglutina ara totes les divisions que conformaven Google, com el cercador, Youtube, Google Fiber o el sistema de pagaments Wallet. També inclourà els laboratoris on la companyia desenvolupa vehicles autònoms o globus aerostàtics.

Petites obres d'art virtual

Google homenatja les fites històriques o dates assenyalades amb els seus 'doodles'. Internet és una gran hemeroteca i per això pots consultar els 'doodles' més importants, així com la seva història o creadors.

Aquestes petites obres d'art virtual poden ser adquirides i fins i tot decorar qualsevol tipus d'objectes com samarretes, segells o monopatins a través de la seva botiga virtual.

La història del doodle

Google sol decorar les lletres del seu logotip per celebrar els aniversaris de personatges cèlebres o dates claus en el món de la ciència o la cultura, com pot ser el naixement de Charles Chaplin, els guanyadors del Nobel, l'aniversari d''El Quixot'. .. o bé algun esdeveniment rellevant o nou.

El famós cercador ha sorprès amb 'doodles' interactius com per exemple amb el que va commemorar el 30 aniversari de Pac-Man, que permetia jugar al famós videojoc.

Altres 'doodles' destacats van ser el dedicat al 70 aniversari del naixement de John Lennon, amb un vídeo que repassava la imatgeria del Beatle; el 60 aniversari de la publicació de 'Els astronautes' de Stanislaw Lem, amb diversos minijocs, o l'increïble dedicat a Les Paul, recreant una guitarra inspirada en el mestre de les sis cordes que permetia als usuaris compondre cançons.

La importància que Google concedeix als seus 'doodles' és tal que la companyia compta amb un departament exclusiu dedicat a la seva creació. Així mateix, convoca concursos internacionals per buscar nous talents en la creació de 'doodles'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Twitter anuncia el tancament de Vine
Twitter anuncia el tancament de Vine

Twitter anuncia el tancament de Vine

La xarxa social abandonarà l'aplicació de vídeos en bucle "en els propers mesos" per tractar de...

Les millors aplicacions de control parental

Les millors aplicacions de control parental

Evita que els teus fills puguin usar mòbils i tauletes sense cap control

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

Un gironí crea un casc de moto intel·ligent

El sistema s'activa deu segons després de la caiguda del motorista i alerta els serveis d'urgències...

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Desenvolupada per quatre emprenedors catalans, permet organitzar i agilitzar la comunicació entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema