No només passa a Facebook; hi missatges de WhatsApp per a tots els gustos i colors: els que et fan somriure, els que et cabregen perquè arriben a les 7 del matí d'un diumenge, els que et fan un retret, els que t'avisen que el teu cap ja és a la feina i tu encara no i, fins i tot, els que et fastiguegen una semifinal de Champions. I existeixen també tipus de persones a les que podríem enquadrar fàcilment en grups d'acord amb els missatges que solen enviar:

El creador de grups

Obre el teu WhatsApp, i ara confessa: en quants grups estàs? En quants participes i quants et semblen un rotllo? Ja, has estat víctima del "creador de grups", aquest tipus d'usuari de WhatsApp per a qui qualsevol excusa que troba és bona per obrir un nou grup: per preparar un regal o una festa, per criticar, per compartir el temps que fa...

El que escriu i mai envia missatges

Al marge superior del xat apareix el seu nom al costat del missatge "està escrivint". Aquest missatge desapareix i apareix. Tu esperes a veure si es decideix, però ell segueix "escrivint". Comences una altra vegada tu, però tampoc vols aclaparar, així que pares. Esperes. Surts del xat. Entres. Segueix "escrivint". Després de cinc minuts escrivint t'apareix en pantalla un "Sí. Vinc".

Passa 'memes'

Sol ser el graciós del grup, a aquell que li agraden els acudits. El passa 'memes', però, no se n'adona i es fa pesat. Una gràcia està bé. Catorze de seguides no, gràcies.

Sr enigma

En el seu estat de perfil acostuma a posar frases o paraules que ningú entén -també ho fa al Facebook- i sol enviar missatges amb la típica pregunta "Saps on sóc?". Doncs si no estem junts -i si m'estàs enviant un missatge no ho estem- clar que no ho sé, siguem pràctics i estalviem-nos la pregunta. Però això ell no ho pensa, i arrodoneix la frase amb una foto, també enigmàtica.

El que contesta dos dies després

Entre els vostres contactes segur que també teniu a aquest usuari, que mai contesta als vostres missatges, o ho fa dos dies després, quan ja podríeu estar morts i enterrats. Gràcies amic per tenir WhatsApp, ets de gran ajuda i per descomptat saps exactament com funciona la mecànica de l'aplicació.

El que només envia missatges de veu

Com si escriure fos un art del passat, ens trobem amb aquell que ha après a utilitzar les notes de veu i ara només es dedica a enviar missatges d'àudio. Si ens estàs llegint: no tots portem cascos a sobre i a la feina tampoc podem parar-nos a escoltar-te. A sobre es cabreja perquè no contestem amb una altra nota de veu ... com si llegir també fos cosa del passat.

El que desactiva els cheks blaus

El reservat. El que no vol que sapiguem quan llegeix els nostres missatges. Molt respectable, però no passa res, home ... tret que hi hagi alguna cosa més -no estem insinuant infidelitats i coses per l'estil-.

El multiplataforma

Penja el mateix a Facebook, Twitter, Instagram i, no content amb això, després t'ho envia per WhatsApp. Així és ell. Aprofita totes les plataformes al seu abast, perquè per a això hi són, no?

Sr "Només Whatsapp"

Només vol que el molestin per WhatsApp i, quan lienvies un missatge no et contesta. Llavors el truques, perquè és urgent, però tampoc dóna senyals de vida. Se li pot dir Sr 'Només Whatsapp", però també Sr 'Em desesperes'.

El controlador

Sap quina ha estat l'última hora en què t'has connectat, coneix -no se sap com- que li has contestat a fulanito i no a ell. I no només ho sap de tu, si no de tothom. I si et pregunta cara a cara el motiu per què no li contestes els missatges, ves alerta, podria ser un psicòpata.