La Guàrdia Urbana de Figueres ja disposa de compte oficial a Twitter. Mitjançant l'usuari '@GU_Figueres', el cos policial informarà, centralitzarà les alertes i donarà a conèixer les incidències i emergències que es produeixin a la ciutat. Des de l'Ajuntament de Figueres, l'alcaldessa Marta Felip ha explicat que l'objectiu d'aquest nou canal de comunicació és ampliar els espais comunicatius amb la ciutadania i informar de forma ràpida sobre temes de mobilitat a la ciutat com talls de circulació, campanyes de control de velocitat o accidents. Tot i això, el compte és unidireccional i si els ciutadans volen comunicar una emergència hauran de trucar a la central del cos policial figuerenc.

L'Ajuntament de Figueres ha donat a conèixer aquest dijous que s'ha obert un canal d'informació de la Guàrdia Urbana de la ciutat a la xarxa social Twitter. L'objectiu d'aquesta iniciativa és informar, centralitzar les alertes, incidències i avisos de tots els serveis d'emergències. Al mateix temps, s'utilitzarà per donar a conèixer la feina diària que fan els agents d'aquest cos policial.

Des del consistori assenyalen que el compte, amb el nom '@GU_Figueres', s'ha creat amb la voluntat d'ampliar els espais de comunicació amb la ciutadania i donar a conèixer de forma àgil, dinàmica i propera l'evolució de les emergències o consells que puguin haver-hi a la ciutat. A través de RT (retweet) o missatges directes, es centralitzaran tots els avisos i alertes relacionades amb Figueres pel que fa als Serveis d'Emergència, els cossos de seguretat, CECAT, Bombers, Protecció Civil, Creu Roja o dels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, un altre dels objectius específics de la iniciativa és informar sobre canvis o incidències en l'àmbit de mobilitat, ja sigui per avisar de talls de circulació, campanyes de control de velocitat, trams afectats per obres, accidents o afectacions que puguin haver-hi a les vies públiques de Figueres. D'aquesta manera, des de l'ajuntament, volen mantenir informats a tots els ciutadans i acostar la feina que la Guàrdia Urbana realitza diàriament. "Al mateix temps esdevé una eina de col·laboració perquè els ciutadans puguin ajudar a difondre informació en casos d'emergència o en campanyes informatives", assenyalen el consistori figuerenc en un comunicat.

Tot i això, cal remarcar que el compte és unidireccional - del cos cap als ciutadans- i, per tant, si algú vol comunicar una emergència, denúncia o informar d'un delicte no podrà fer-ho mitjançant aquesta xarxa social sinó que caldrà que es posi en contacte per telèfon amb la central de la Guàrdia Urbana de Figueres al 972 510 111. En cas de consultes, dubtes administratius o serveis específics, l'Ajuntament de la capital de l'Alt Empordà posa a disposició dels ciutadans el compte oficial del consistori: '@ajfigueres'.

El regidor de Comunicació de Figueres, Francesc Cruanyes, ha destacat durant la presentació d'aquesta nova eina que el compte de Twitter respon a una nova estratègia de comunicació global que ha iniciat el consistori. "La Guàrdia Urbana és la part de l'ajuntament que primer arriba als ciutadans i també ho ha de ser a través de les xarxes socials. Aquest canal d'informació permetrà millorar de forma real en la lluita contra l'incivisme, el trànsit i la seguretat", ha afirmat el primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas.

En aquest sentit, Casellas ha assegurat que el nou compte de Twitter és i serà "l'eina necessària" que els ajudarà a donar respostes "immediates a les necessitats" que tinguin. Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha subratllat que el nou servei permet una connexió directa amb els ciutadans i que serà de gran utilitat. "No podem concebre una ciutat de 45.000 habitats sense un govern sensible a totes les necessitats dels veïns; hem de ser resolutius en el dia a dia i, per això, cal que estiguem connectats amb els nous canals de comunicació que permeten rebre aquesta informació", ha conclòs.

Habitualment, el compte estarà operatiu entre les vuit del matí i les deu de l anit de dilluns a divendres i de deu del matí fins a les deu de la nit durant els dies festius i els caps de setmana. En casos d'emergència es publicarà informació durant les 24 hores del dia.