En una societat en què la tecnologia està present en pràcticament tots els aspectes de la nostra vida, és inevitable no barallar-se amb els dispositius electrònics. En aquesta particular i contínua disputa, l'ordinador és sens dubte font de gran part dels mals de cap dels usuaris. I és que són moltes les ocasions en què el nostre ordinador ens pot jugar una mala passada. Sovint, a més, ho fa en els pitjors moments possibles, pel que no és estrany que la crispació s'apoderi dels usuaris.

Encara que en ocasions els problemes que podem patir són de tal gravetat que no ens quedarà altra opció que recórrer als professionals informàtics, la veritat és que moltes vegades es tracta de problemes que poden tenir una resolució senzilla. En aquestes línies t'oferim alguns trucs perquè puguis solucionar els errors informàtics més comuns sense que t'hagis de trencar el cap ni arribar a les mans amb el teu ordinador.

Vas esborrar un arxiu per equivocació, inclòs també de la paperera de reciclatge.

Un dels clàssics de les nostres baralles amb l'ordinador. Pensava que mai més necessitaries aquell document i vas optar per esborrar-lo. De fet, ho creies tan fermament que mai recorreries a ell que no només ho vas eliminar de l'escriptori, sinó també de la paperera de reciclatge. Ara, però, et trenques les banyes perquè necessites recuperar-lo i no saps com.

Has de saber que hi ha programes capaços de recuperar els nostres documents eliminats. Un d'ells és Recuva, un programari que recupera fitxers eliminats. I és que quan esborrem diferents arxius, no es van d'un dia per l'altre del nostre equip, sinó que romanen un temps en el nostre ordinador. D'això precisament s'aprofita Recuva.

Simplement amb descarregar-te el programa, instal·lar-lo i seleccionar la unitat d'emmagatzematge que vols escanejar, tindràs l'opció de recuperar arxius ja esborrats.

Has tancat una pestanya del navegador i no recordes l'adreça del web

Aquest és un altre dels problemes més comuns amb què es troben els usuaris d'ordinador i un dels que més maldecaps genera. Potser navegues en una pestanya i per qualsevol circumstància l'has tancat i no recordes l'adreça, per la qual cosa no aconsegueixes tornar accedir al web.

Si t'has trobat amb aquest problema i t'has barallat amb el teu cervell i el teu ordinador per recordar la pàgina que estaves consultant, has de saber que la solució estava en un clic, mai millor dit. I és que en Firefox i Chrome podràs recuperar la pàgina perduda si prems les tecles CTRL, SHIFT i la lletra T. A Internet Explorer, podràs fer-ho fent clic al botó Eines de pestanya i després a Torna a obrir pestanyes tancades.

L'ordinador deixa de funcionar

Hem actualitzat el nostre PC i ara el nostre ordinador no funciona correctament. Abans de portar el nostre ordinador perquè sigui revisat per un professional, tenim una opció senzilla per intentar solucionar aquest problema. Per a aquests casos, si som usuaris del sistema operatiu Windows, hi ha l'opció de restaurar el nostre equip a una data anterior a la dels problemes que patim. Aquesta és una manera de desfer canvis en el sistema operatiu de l'ordinador sense que afecti als nostres arxius personals.

Per realitzar aquesta acció, haurem d'anar a Inici> Tauler de control> Recuperació> Obrir Restaurar sistema i seguir les indicacions triant la data a la que desitgem tornar nostre equip.

Vas perdre un document en Word sense guardar-lo

És un problema comú que passa amb moltíssima freqüència. Estàs fent un treball per a classe o has d'acabar amb l'últim document per al cap i l'equip decideix reiniciar-se sense avisar. Tranquil, té solució

El problema no és tan greu si l'arxiu Word es va tancar de forma inesperada. Simplement amb obrir l'aplicació ens apareixerà a la part esquerra la feina que estàvem escrivint.

La feina més complicada arriba quan no havies guardat el document. Has d'entrar a Arxiu> Informació> Gestiona versions> Recuperar documents sense desar. Apareixeran diversos arxius amb una extensió. Has de triar el que vulguis. Després només hauràs de triar l'opció "Guardar com".

El meu ordinador va molt lent

Aquest problema és molt freqüent entre els usuaris. Els motius de l'alentiment del nostre equip poden ser molts i variats, però hi ha una sèrie de recomanacions que si les segueixes poden ajudar-te a millorar el rendiment de l'ordinador.

En primer lloc, prova a desfragmentar el disc dur. Per a això, has d'anar a Inici i escriure desfragmentar de disc en el quadre de disc. A la llista de resultats, fes clic a desfragmentar disc.

Una altra opció per millorar el rendiment del nostre ordinador és esborrar els arxius que no necessitem (documents, vídeos, imatges, aplicacions, videojocs ...). També podem inhabilitar programes que arrenquen d'inici i que alenteixen el nostre equip. Per a això, si tenim Windows 8 o posterior hem de prémer [CTRL] + [MAY] + [ESC]. A 'Processos', a la pestanya 'Inici', podrem deshabilitar els programes que no desitgem que arrenquin d'inici.