Estàs fart d'estar tot el dia enganxat al mòbil pendent dels missatges i dels avisos que t'arriben de les diferents xarxes socials? Si ets d'aquestes persones segurament t'estaràs tornant boig per intentar eliminar els teus perfils de les xarxes socials en què estàs registrat.

Facebook, Twitter o Linkedin són algunes de les xarxes socials més utilitzades i malgrat la seva popularitat, no ho posen gens fàcil per deixar de ser usuari de les mateixes. Totes aquestes plataformes compten amb opcions de configuració per poder tancar els perfils. No obstant això, aquesta no és una tasca gens fàcil i, en moltes ocasions, dóna problemes als usuaris.

Davant d'aquestes dificultats molts usuaris de xarxes socials opten per webs alternatives per esborrar els seus perfils. Algunes de les més consultades són Account Killer o Web 2.0 Suicide Machine. Account Killer només et demanarà el teu usuari i contrasenya a la xarxa social per poder eliminar el teu rastre a la mateixa. Un cop hagis accedit et facilitarà un enllaç per esborrar els teus perfils de Facebook, Twitter o Linkedin.

Per realitzar aquest pas hauràs d'haver iniciat sessió prèviament en qualsevol d'aquestes xarxes socials. El cas de Suicide Machine és més complicat, ja que sol·licita més passos per esborrar els teus perfils de les xarxes socials. La raó de que el camí fins a aconseguir eliminar el teu perfil sigui més difícil és que aquest lloc web ha tingut ja de veure's les cares amb Facebook per la seva activitat a la xarxa. No obstant això, la pàgina segueix disponible i si tens clar que vols desaparèixer de les xarxes socials pots accedir-hi.

Si vols fer les coses de manera tradicional i vas a intentar esborrar els teus perfils de xarxes socials com Facebook, Twitter o Linkedin, a continuació t'expliquem els passos a seguir.

1. Elimina el teu perfil a Facebook

El primer que has de fer és iniciar sessió a Facebook amb el teu usuari i contrasenya. Un cop dins hauràs d'anar al menú de Configuració, que apareix a la part superior dreta. Aquí hauràs de clicar en'Configuración de la cuenta' i després a'Seguridad'. Després de donar aquests passos veuràs l'opció'Desactiva teu cuenta', sobre la qual hauràs punxar.

D'aquesta manera, el que hauries fet és desactivar el teu perfil i si et arrepintieses dels teus actes encara podries recuperar el compte. Amb aquesta acció els teus arxius quedarien emmascarats i ocults i no serien visibles per la resta d'usuaris de Facebook, tret que tornessis a activar el teu compte.

2. Esborrar teu perfil de Twitter

Una vegada més el que hauràs de fer és iniciar una sessió al Twitter amb el teu usuari i contrasenya. Al menú superior dret Twitter et donarà l'opció de'Configuración'. Aquí mateix, té disponible l'opció de'Desactivar cuenta' a la part inferior. Un cop hagis clicat sobre aquesta opció hauràs d'esperar 30 dies hàbils perquè la desactivació del teu compte de Twitter sigui efectiva. Si en aquest temps et penedeixes de la teva decisió, podràs tornar a activar el teu perfil a Twitter.

3. Esborrar teu perfil de LinkedIn

Si estàs cansat que et segueixin el rastre a Linkedin i vols eliminar el teu compte només has d'iniciar sessió i anar-te al menú superior, que apareix a la part dreta. Exactament, on apareix la teva foto de perfil. Un cop aquí, punxa sobre l'opció de'Privacidad i Configuración' i podràs donar de baixa el teu registre a LinkedIn.

4. Esborrar teu perfil d'Instagram

Per eliminar el teu compte d'Instagram t'has de dirigir a la part superior de la dreta de la pàgina i punxar a Entrar. Un cop aquí hauràs d'anar a l'opció 'Editar Perfil' i aquí a la part inferior dreta veuràs l'opció 'Vull eliminar el meu compte'. Amb aquesta acció hauràs desactivat el teu compte d'Instagram.