Arriba el Nadal, i de la seva mà aterren els menjars d'empresa, els torrons, aquestes copetes de més i els quilos que, irremissiblement ens van a fer companyia. Hem descobert una forma d'evitar que aquests quilos nadalencs de més es disparin. La solució es diu monitor d'activitat, encara que potser et soni més el terme polsera intel·ligent.

Aquest tipus de polseres serveixen per mesurar tota la nostra activitat diària i dir-nos quant hem caminat, quantes calories cremem i en alguns casos fins i tot ens indica si el nostre somni és reparador o per contra dormim de forma inadequada.

Però, com funcionen aquest tipus de polseres? La majoria de models funcionen de forma molt semblant: es connecten a la seva pròpia aplicació per al mòbil i mitjançant els sensors que incorporen mesuren la nostra activitat. Cada certes hores, la polsera es connecta mitjançant bluetooth amb l'aplicació i d'aquesta manera es van transferint les dades.

L'aplicació de la polsera ens permetrà en tots els casos que ens posem un repte, un objectiu de passos i calories que hem d'intentar complir diàriament. Al principi convé posar-se reptes assequibles -el anirem veient sobre la marxa-, i un cop assolits, anirem pujant aquest objectiu de passos. Tot d'una, i sense adonar-me'n, jo mateix he començat a pujar i baixar escales deixant de banda aquest infernal invent anomenat ascensor.

Aparcar ja no és un problema ja que ara sempre aparco més lluny i vaig caminant fins al meu destí. I a poc a poc veus que vas augmentant els teus objectius, cosa que ens vindrà molt bé ara per Nadal. Vulguem o no els sopars i les copioses menjars faran acte de presència, i no es tracta d'amargar l'existència privant-nos d'un bon garrí o un bon cava. Personalment sóc més partidari de cremar el que mengem, almenys en aquestes dates. I aquestes polseres ajuden -i molt- a motivar-nos.

Des de fa gairebé dos anys he anat provant diferents polseres d'aquest tipus però no ha estat fins aquest 2015 quan aquestes polseres han donat un salt de qualitat i han començat a ser realment útils.

Al juny vaig començar a fer servir diàriament el model UP2 de Jawbone. La principal característica d'aquesta polsera intel·ligent és que és molt més lleugera i discreta que d'altres. Fabricada amb materials de bona qualitat, des que vaig començar a utilitzar aquesta polsera he vist com els meus sedentaris hàbits s'han anat modificant. I sempre a millor.

Existeixen infinitat de models de moltíssimes marques, i encara que la majoria són plenament funcionals, alguns models excessivament barats duren realment poc i són de molt mala qualitat, però tranquils que en les pròximes entregues us parlaré de més models de polseres intel·ligents que han omplert les meves expectatives i no m'han decebut perquè pugueu triar sàviament.

D'antuvi només em queda desitjar-vos unes bones festes sense massa privacions gastronòmiques i comentar-vos que durant les properes dues setmanes farem una aturada en AppdelgazaTech. El Nadal i l'any nou bé s'ho mereixen.