Els pares dels actuals smartphones segueixen tenint adeptes malgrat el pas dels anys i l'aparició de noves tecnologies. Els denominats també com a dumbphones es poden veure encara en mans d'alguns usuaris espanyols, que es neguen a fer el pas cap als mòbils intel·ligents.

Els motius d'aquesta supervivència són diversos i tenen el seu punt en comú en el combat contra l'obsolescència programada. Entre els avantatges d'aquests models destaquen el fet que les bateries d'aquests terminals poden arribar a durar fins a una setmana a ple rendiment o que permeten desintoxicar-se de les xarxes socials i la consulta permanent del correu electrònic.

Alguns usuaris també es mostren més tranquils amb aquest tipus de dispositiu a les seves mans i no sofreixen per tenir-los sempre a la vista, ja que asseguren que aquest tipus de mòbils tenen menys tendència a ser objecte de robatoris.

La companyia de compra-venda de dispositius mòbils Locompramos.es ha elaborat un llistat amb els 5 models que passaran a la història i que encara es poden veure en mans d'alguns espanyols:

1. Nokia 5125

És el telèfon indestructible per excel·lència, capaç d'aguantar molt més que cap smartphone. El seu llançament es va produir el 1998, incloïa el recordat joc Snake i es podia combinar amb diferents carcasses.

2. Ericsson T10

Aquest model va aparèixer al mercat el 1999 i va tenir una gran acceptació per la seva grandària petita (un pes de 135 grams) i les seves carcasses de diferents colors cridaners.

3. Nokia 1100

Nokia va llançar aquest mòbil ara fa 11 anys i va suposar una fita en el nivell de vendes, ja que es van arribar a vendre més de 250 milions d'unitats.

4. Motorola Razr V3

Aquest model té uns dotze anys de vida, i es van vendre uns 130 milions d'unitats. Va ser un dels terminals més reconeguts d'aquesta marca de telefonia.

5. Alcatel One Touch Easy

És el terminal adolescent per excel·lència, ja que per a molts va anar segurament un dels primers mòbils que va caure a les seves mans. La seva varietat de colors va ser un dels motius que li va fer augmentar la seva popularitat entre els més joves.