Sembla que els mòbils han acabat amb els reproductors MP3, però per fer esport, què és millor?

Ningú dubta dels enormes avantatges que tenen els telèfons intel·ligents moderns a l'hora de fer esport, però quan es tracta de sortir a córrer o a caminar a un ritme intens, portar un dispositiu de cinc polzades enganxat al braç pot ser més un problema que un avantatge.

Tinc un amic que surt a córrer habitualment amb un dispositiu MP3, i va ser ell qui em va posar sobre la pista. Després de preguntar a diverses persones, he descobert que els reproductors MP3 s'usen molt més del que em pensava, així que vaig decidir provar-ne diversos. Havien de complir dues normes: ser molt petits -ideals per sortir a caminar ràpid o córrer- i que aguantessin la suor sense problemes. Aquí van els millors reproductors MP3 per fer esport.

Apple: iPod Shuffle 4ª gen.

El diminut hereu del reproductor que va revolucionar el món de la música és un dels que millor aguanten el pas del temps. En la seva versió actual, la quarta, està disponible amb 2 Gb. de capacitat i la seva bateria dóna per més de 12 hores de reproducció musical ininterrompuda. Es pot adquirir en 6 colors i el seu preu és de 55 €. És possiblement el que més accessoris ofereix, des de protectors fins a carcasses submergibles per usar-ho a la piscina o la platja. A més, el seu sistema Voice Over ens diu el nom i l'artista de cada cançó que sonarà. Una meravella.

Sony: NWZ-W273 Walkman

Un dels millors reproductors MP3 esportius del mercat. És submergible fins a dos metres, està disponible en cinc colors i té més capacitat que l'anterior ja que es pot adquirir amb 4 Gb -95 € - o amb 8 Gb -120 €-. El seu disseny de tipus diadema fa que sigui molt còmode d'utilitzar, fins i tot sota l'aigua, i la qualitat de so és realment bona. Un autèntic tot terreny amb una durada de bateria de 8 hores.

SanDisk: Clip Sport

Disponible amb 4 i 8 Gb. de capacitat és l'únic de tots que incorpora una pantalla en la qual veure les caràtules de la bàsica que estem escoltant, encara que això també fa que sigui una mica més gran. Inclou un fermall gràcies al qual ens el podem enganxar a la samarreta o als pantalons i és el que té més durada de bateria de tots: 25 hores. A més, és l'únic que incorpora una ranura per a targetes de memòria microSDHC per poder afegir-li moltes més cançons. El seu preu: a partir de 40 €.

Philips: GoGear FitDot

El petit reproductor de l'holandesa Philips és un dels més venuts i dels més populars. Disponible amb 2 i 4 Gb. de capacitat, es pot adquirir en diversos colors i el seu fabulós preu -es pot trobar per 30 € el de 2 Gb.- el fa ideal per sortir a córrer per la ciutat. Ve amb una banda de neoprè per posar-se'l al braç i si es vols el pots portar enganxat als pantalons ja que incorpora un còmode clip. Els auriculars no són massa bons, però és compatible amb qualsevol tipus d'auricular amb cable.