El programa AppdelgazaTech segueix endavant i la corba de pes segueix descendint imparable. Després d'unes setmanes de sortir a caminar diverses vegades per setmana, arriba el moment de començar a córrer. Però convé fer-ho d'una manera controlada, sense presses i sense voler guanyar la marató de Boston ja el primer dia. De fet, i gràcies a aquestes cinc aplicacions gratuïtes que us recomanem aquesta setmana, podreu controlar el ritme.

Els primers dies convé no fer res més que un lleuger trot. El ritme de passos que donarem per minut no hauria de ser molt més gran que el que fem quan caminem precipitadament, però la diferència està en què començarem a fer les nostres primeres passes corrent.

La nostra recomanació: prova totes aquestes apps gratuïtes, tria la que més t'agradi i tot seguit surt a caminar ràpidament. El següent serà sortir a trotar lentament i veuràs com els ritmes són similars. Però no ho oblideu, això és només el principi.

Endomondo

És l'única app compatible amb gairebé totes les plataformes mòbils. Sigui quin sigui el teu telèfon mòbil podràs utilitzar-la i el seu funcionament és fabulós. Una de les seves grans avantatges és que se sincronitza amb l'aplicació que estem fent servir per controlar el que mengem, MyFitnessPal. Permet a més monitorar molts altres esports, a més de caminar o córrer.

Plataformes: iOS, Android, Windows Phone i BlackBerry.

Strava

La seva principal característica és que ens permet saber el nostre ritme en diferents sectors, i no només en tota la ruta per la qual anem. Gràcies a aquest control per sectors podrem esbrinar com millorar les nostres passejades o curses. A més, és molt social i podem comparar els nostres progressos amb els nostres amics, i fins i tot desconeguts.

Plataformes: iOS, Android.

Runkeeper

Va ser una de les primeres apps per córrer del món, ja que va sortir al mercat sobre el 2009 per als primers iPhone. Malgrat que ha passat el temps, han sabut adaptar-se als nous temps i renovar-se contínuament. És una de les més utilitzades a escala mundial i ofereix entrenaments personalitzats per aconseguir córrer 10 quilòmetres, i fins i tot una marató. Permet monitorar altres esports i se sincronitza amb MyFitnessPal. Plataformes: iOS, Android.

Nike + Running

La més senzilla de totes i una de les més interessants, ja que és ideal si vols sortir a caminar i córrer. Al contrari que la resta se centra en aquestes dues activitats i el seu funcionament és el més senzill. Encara que, si per alguna cosa es diferencia aquesta app, és per poder comparar els diferents parells de sabatilles que fem servir i saber quines funcionen millor. Ens permet emmagatzemar les nostres sabatilles i així saber quines són millors per a cada tipus d'entrenament.

Plataformes: iOS, Android.

Runtastic

Per molt que passi el temps aquesta app segueix millorant i mantenint-se entre les millors per córrer. Ens agrada que estigui en contínua actualització i que sigui compatible amb moltes altres apps per poder intercanviar dades de la nostra alimentació i pes. Permet fer un seguiment en directe a través del web.

Plataformes: iOS, Android, Windows Phone.