Hi havia hagut molts rumors sobre el nou Samsung Galaxy S7 i S7 Edge, i malgrat tot el que es va dir, els rumors han quedat curts. El que ha de ser el buc insígnia de la multinacional asiàtica al llarg d'aquest 2016 és sens dubte un telèfon magnífic que deixa enrere les mancances de models anteriors i fan d'aquest Galaxy S7 el millor dispositiu mòbil de la història de la companyia. El nou Galaxy ja és resistent a la pols, és submergible i té ranura per expandir la seva capacitat d'emmagatzematge, una mica del que mancava el S6. Però és que a més, el S7, té molt més.

Els nous Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge ja estan disponibles per la seva precompra a Espanya, i poden reservar-se a totes les botigues físiques i a l'espai online de Samsung a partir de 719 i 819 euros, respectivament. En tot cas, la data de llançament, encara per confirmar, està prevista per mitjan de març.

Disseny

Disponible en dues modalitats, -normal de 5,1" i Edge de 5,5"- el Galaxy S7 presenta un disseny pràcticament igual al seu predecessor, el S6, però amb grans millores interiors. Totes les mancances que tenia el model anterior han estat 'corregides' reduint a més el seu gruix, que passa a ser de 0,46 mm., amb el que ens trobem davant un dispositiu rodó que és resistent a l'aigua i a la pols. La seva certificació IP68 permet submergir-ho de forma completa i continuada sense problemes. S'ha acabat preocupar-se per si el telèfon es mulla, i és que fins i tot el port de càrrega i el d'auriculars estan protegits per una pel·lícula invisible gràcies a la qual no és necessari ni tan sols posar-li una tapa. Sorprenent, veritat?

Conscient de la importància de dotar el nou Galaxy S7 amb una gran varietat d'accessoris, Samsung ha filat encara més prim en aconseguir que el nou dispositiu sigui compatible amb molts accessoris del model anterior. A més, noves carcasses interactives i preciosos extres de moda fan del S7 el millor equipat de tots els Samsung.

Maquinari

Amb una capacitat de 32 Gb. i ranura per a targetes MicroSD de fins a 128 Gb, el nou dispositiu de la firma coreana és un telèfon molt enfocat al món dels videojocs, el sector que més potència requereix. El seu processador Exynos 8890 de vuit nuclis funciona a diferents velocitats -dos nuclis a 2,3 Ghz. i dos a 1,7 Ghz- i es van activant en funció de la necessitat de les apilcacions, evitant així sobreescalfaments. Malgrat això, certs videojocs requereixen de tota la potència de processament que és capaç de lliurar i dels seus 4 Gb. de memòria RAM, aconseguint així que la gràfica hagi millorat el seu rendiment el 64%. És per això que per primera vegada Samsung ha inclòs un sistema de refrigeració líquida que permetrà llargues tandes de diversió als més juganers. A més, aquestes partides es podran gravar -fins i tot amb la nostra cara en la pantalla- per després compartir-les en xarxes socials o mitjançant serveis en el núvol.

Un detall: s'ha optimitzat el sistema operatiu fins al punt que el sistema denominat Game Launcher elimina totes les notificacions mentre estem jugant. El funcionament? Exquisit i fluid, tal com es pot veure en aquest vídeo.

Vídeo: Samsung Galaxy S7

Càmera

Samsung sempre ha aconseguit muntar una càmera excel·lent en el seu dispositiu de gamma alta, i aquesta vegada no ha volgut que sigui diferent. Malgrat perdre megapíxels pel que fa al model anterior -era de 16 Mpx.-, la nova càmera de 12 Mpx. del S7 guanya lluminositat gràcies al seu sensor f1.7 amb píxels duals que són capaços de captar molta més llum -gairebé el doble- i així millorar considerablement les fotos realitzades en condicions de poca lluminositat. La càmera frontal, de 5 Mpx. també té una obertura de f1.7. Encara que el més sorprenent és sens dubte la velocitat d'enfocament, que com has pogut comprovar en el vídeo anterior, és increïblement ràpida.

Capaç de gravar vídeo 4K, la bateria de 3.000 mAh del S7 -3.600 en el Edge- dóna per gravar moltes hores de vídeo. Les fotos i vídeos, d'enorme qualitat, es veuen de meravella en la pantalla QHD endurida amb Gorilla Glass.

Samsung ha apostat a tot o res amb un terminal contuinuista pel que fa al disseny però que és absolutament diferent per dins. Amb Apple i el seu iPhone en el punt de mira, la companyia coreana està apuntant molt alt amb aquest Galaxy S7. El tret podria ser precís en aquesta ocasió.