El videojoc 'Plants vs Zombies' naixia originalment per a dispositius intel·ligents, però va donar el salt al gènere de l'acció en tercera persona amb el notable 'Garden Warfare', una proposta divertida i amb molta personalitat que ha enamorat a milions de jugadors . En aquesta ocasió, Electronic Arts obre de nou la contesa amb el llançament de 'Garden Warfare 2', el resultat directe del joc de trets en tercera persona de PopCap que arriba a casa nostra per PS4, Xbox One i PC. El conflicte s'expandeix i ofereix noves plantes i zombis jugables, 12 mapes inèdits i un munt de contingut en els modes competitius i cooperatius, a més d'uns gràfics a l'altura de la prestigiosa franquícia.

Una fórmula milionària que canvia d'imatge i repeteix èxit

Fins i tot mantenint la jugabilitat del seu predecessor, 'Garden Warfare 2' incorpora al seu sistema algunes novetats destinades a cridar l'atenció d'un públic més casual que l'habitual en altres experiències similars amb una càrrega molt més violenta. Però els primers minuts del joc són suficients per certificar que el joc, tot i no oferir la suficient quantitat d'al·licients èpics, ni els imprescindibles arsenals amb milers d'armes i infinites configuracions, és molt més fresc, dinàmic i divertit que la majoria de les ràncies propostes de trets actuals.

Però entrant en el pla de les novetats i a diferència del primer joc, 'Plants vs Zombies Garden Warfare 2' compta amb una campanya en la qual el jugador participa tant com a Planta com en el paper de Zombi. Això vol dir que tenim a la nostra disposició dos breus històries, un impulsada pel boig líder del Jardí i una altra al bàndol del Dr. Zomboss. L'excusa? Els Zombis han pres Suburbia i les Plantes estan atacant. Com a conseqüència, a cada facció s'hi allisten nous personatges per unir-se a la batalla. Tot sona molt èpic, el problema, però, és la repetició de tasques, breus missions que es redueixen a derrotar hordes d'enemics específics, i anar des del punt A al punt B per recollir objectes relacionats amb la narrativa. En qualsevol cas, la incorporació d'un marc argumental és benvingut i no haurien de deixar de treballar-se en la forma d'aprofundir més en les històries que hi ha darrere del conflicte per a les pròximes entregues.

Un món vivent ple de sorpreses

Sense deixar l'apartat de novetats, la seqüela incorpora una àmplia zona de guerra denominada: El Campo de Batalla del Patio, una característica que ofereix al jugador un món vivent ple de sorpreses, històries i secrets. Aquí els jugadors poden participar en batalles campals, combatre contra hordes d'enemics tant a soles o amb tres amics, així com explorar lliurement el món a la recerca de tresors, és a dir, que funciona com una mena de vestíbul per a un món obert ple d'activitats. Les casernes generals de cada bàndol estan ubicades en els dos extrems de 'El Campo de Batalla del Patio', les Plantes, situades a l'esquerra emmagatzemen un gran arsenal de blat de moro i pèsols, mentre que el marge dret serveix com a refugi per als Zombis. En aquestes casernes el jugador té a la seva disposició tot el necessari per accedir als modes de joc: a través dels portals de teletransport, es poden triar i personalitzar personatges, aventurar-se al mode multijugador o participar en desafiaments en línia, en pantalla dividida, etc. Però si volem compartir el joc amb amics comptem amb 'el patio de atrás', un lloc que serveix de nexe entre els usuaris i on podem convidar fins a 3 amics més per jugar en mode cooperatiu i que inclou reptes setmanals i alguns secrets.

Sense possibilitat d'execució

En termes de jugabilitat, 'Plants vs Zombies Garden Warfare 2 'no ha canviat en comparació al seu predecessor. Mentre PopCap s'ha oblidat, una altra vegada, d'incorporar una mecànica per executar a curta distància, participar en les batalles sempre desemboca en una caòtica disbauxa de trets i colors que no deixa de fer-se extremadament gratificant i divertida. Molta culpa es pot atribuir a les noves classes de personatges, que són tant divertits com els presentats en el joc anterior, i que d'altra banda romanen inalterables en funció de les seves habilitats originals.

'Garden Warfare 2 'introdueix sis noves classes de personatges- 3 per a cada banda-. Així, Zombidito, Supercerebroz i Capità Mortacho s'estrenen a la banda dels Zombis, mentre que Rosa, Coronel blat de moro i Aranja arriben al personal de les Plantes. Cada nova classe de personatge ofereix poders i habilitats úniques que equilibren encara més el joc. Per exemple, Aranja, és una taronja caçadora de recompenses del futur, que pot rodar per l'escenari ajuntant els seus grills i protegeix els seus aliats amb un escut d'energia indestructible; Rosa, pot encisar als enemics i fins i tot convertir-los en cabres; SuperCerebroz, és un súper heroi zombi que pensa que és un personatge d'acció d'una pel·lícula dels 80; Zombidito és capaç de cridar a un robot gegant a l'estil'Titanfall'. En total podem trobar fins a 14 classes amb més de 100 personatges jugables.

A nivells pràctics no és possible definir quina mena de Zombi o Planta destaca per sobre de la resta en alguna faceta. Això demostra la cura que ha posat PopCap per oferir un producte equilibrat en tots els aspectes. En contraposició, el sistema d'adquisició d'articles es manté, de manera que encara és necessari invertir les monedes i estrelles adquirides al final de cada ronda per comprar paquets d'articles i consumibles per a la campanya, els modess competitius i cooperatius. El problema en la dinàmica d'adquisició dels elements és el factor sorpresa. Dependre de paquets a l'atzar per evolucionar i desbloquejar accessoris, no és la millor manera d'animar als jugadors a dedicar temps al component en línia.

Excel·lent qualitat gràfica

'Plants Vs Zombies Garden Warfare 2 ' destaca per la seva qualitat gràfica, que recorda poderosament les cintes d'animació per a pantalla gran. L'excel·lent treball realitzat amb els detalls, textures en alta resolució, efectes dels trets i explosions de colors, ofereixen un autèntic espectacle de colors vius i graciosos sons que es plasmen en pantalla sobre còmiques animacions i encertats modelats de personatges. El joc ha estat desenvolupat sota el motor gràfic de la companyia Frostbite 3 i no es pot negar que és molt més net que el seu antecessor. Els mapes també han crescut, la dotzena de nous escenaris acumulen quantitat de variats detalls amb diferents alçades i secrets per descobrir.

També cal destacar la localització realitzada per l'equip espanyol d'EA, que ha sabut adaptar perfectament el joc al castellà sense perdre gens del context còmic que envolta l'obra. Això ens permet gaudir de diàlegs amb molt d'humor i noms que traduïts des de la interpretació còmica de l'original, fins i tot eleven el carisma d'algunes Plantes i Zombis.

Conclusions

Potser 'Plants vs Zombies Garden Warfare 2 'no hagi canviat molt en termes de jugabilitat, però reforça la identitat de la franquícia amb nous personatges, mapes i un munt d'activitats per mantenir-se entretingut durant moltes hores. A més, el joc no se sosté sobre la càrrega violenta que limita l'accés als més petits. Sens dubte és la millor opció per a aquells que busquen un joc de trets fresc, diferent i assequible per a totes les edats. Planta o Zombi? Tu decideixes.