WhatsApp ha afegit a la seva aplicació de missatgeria el xifrat 'extrem a extrem' ('end to end') amb l'última actualització, la qual cosa fa que la comunicació sigui 100% segura en aquest servei.

El xifrat 'end to end' es troba ja implantat en l'última versió de l'aplicació, com han anunciat en un comunicat publicat en el blog oficial, la qual cosa fa que comunicacions, qualsevol que sigui la seva forma, missatge, imatge, vídeo, trucada o xat grupal, estigui encriptat per defecte, garantint la privacitat.

Aquesta novetat significa que quan l'usuari enviï un missatge, aquest només podrà ser vist pel destinatari, sense que ningú, "ni cibercriminals, ni hackers, ni règims opresius, ni tan sols nosaltres"-, pugui tenir accés al seu contingut.

"Recentment hi ha hagut molt debat sobre els serveis encriptats i el treball de les forces de l'ordre", han comentat en al·lusió a l'enfrontament entre Apple i el FBI, i si bé reconeixen la seva labor a l'hora de mantenir les persones fora de perill, "els esforços per afeblir l'encriptació s'arrisquen a exposar la informació de les persones a l'abús de cibercriminals, hackers i estats corruptes".

Aquesta encriptació està disponible en qualsevol versió mòbil de l'aplicació, és a dir, tant per Android com per a iPhone, Microsoft i antics Nokia.