L'HTC 10 és el nou telèfon intel·ligent d'alta gamma de la companyia tecnològica HTC, amb el qual pretén reforçar la seva posició en el competitiu mercat de la telefonia mòbil amb un terminal que ha millorat sensiblement les seves càmeres.

HTC ha volgut que la imatge sigui l'element més destacat del seu nou telèfon estrella: les seves càmeres posterior i frontal, de 12 i 5 megapíxels, compten amb estabilitzador d'imatge i una obertura de f / 1.8.

En l'HTC 10 la càmera del darrere grava en 4K i va acompanyada d'un flaix doble, mentre que la davantera captura vídeo en alta definició.

Segons la companyia, el terminal és capaç de captar un 136% més de llum que el seu predecessor (M9) i enfocar tres vegades més ràpid. A més, el telèfon llança la càmera en 0,6 segons.

Amb cos de metall, la seva pantalla LCD de 5,2 polzades té les vores lleugerament corbades i una resolució de 2.560 x 1.440 píxels (una densitat de 564 píxels per polzada).

En el seu interior hi ha un processador Qualcomm Snapdragon 820, 4 gigues de RAM, una bateria de 3.000 miliampers per hora i dues configuracions de memòria: 32 o 64 gigues, ampliables fins a 2 teres.

El terminal compta amb un sensor d'empremta dactilar i HTC promet que també ha fet un salt en l'àmbit de so: amb reproducció en alta resolució, tres micròfons i altaveus diferenciats per baixos i aguts.

Amb l'HTC 10, la firma tecnològica vol rescabalar-se i tornar a guanyar terreny en el mercat de la telefonia: al seu predecessor M9 no li van anar bé les coses i, donada la saturació i la ferotge competència que es viu a la indústria, alguns analistes qüestionen la seva permanència en ella.

Fonts d'HTC han dit avui a Madrid que la telefonia continua constituint el negoci principal de l'empresa, que compleix en aquest 2016 una dècada comercialitzant telèfons sota la seva marca pròpia.

Ara, haurà de demostrar amb el seu últim terminal estrella -que es posa a la venda aquesta primavera en colors gris fosc, platejat i daurat- que no és massa tard per tornar a ser un actor rellevant en el sector.