A més de, lògicament, poder parlar per telèfon i comunicar-se mitjançant missatges de text amb aplicacions com Whatsapp, són moltes les funcionalitats que ofereixen els anomenats telèfons intel·ligents. Amb ells podem navegar per Internet, escoltar música, xatejar amb els nostres amics, llegir llibres, gravar vídeos i, també, fer fotos.

Precisament, la possibilitat d'usar el nostre telèfon intel·ligent com una càmera fotogràfica és una de les funcionalitats a les que els usuaris donen més importància. Volem que el nostre telèfon intel·ligent sigui capaç de treure fotos de màxima qualitat, tant si és de dia com de nit, que les tregui ràpid i que no falli mai. Conscients d'aquesta realitat, els fabricants de mòbils opten cada vegada per prestar més atenció a la càmera fotogràfica i per augmentar les seves prestacions i potencialitats.

Aquesta circumstància ha provocat un espectacular salt qualitatiu en les càmeres dels mòbils, que en els últims anys han experimentat un augment molt significatiu en els estàndards de megapíxels que ofereixen. En qualsevol cas, malgrat que són molts els que identifiquen la quantitat de megapíxels de la càmera d'un telèfon intel·ligent amb la qualitat de les imatges, en realitat hi ha moltes altres variables que afecten el resultat final de les fotografies captades amb un telèfon intel·ligent.

A aquesta falsa creença hi ha contribuït la publicitat de les operadores mòbils, que habitualment només promocionen les càmeres dels seus dispositius indicant la quantitat de megapíxels que ofereixen. Aquest paràmetre indica la resolució de la imatge. És a dir, a més megapíxels més podrem ampliar les nostres fotografies sense perdre qualitat en la imatge. Òbviament, aquesta variable afecta la qualitat de les imatges, però no determina de manera exclusiva la qualitat de la càmera d'un mòbil. En aquest sentit, la qualitat del sensor d'una càmera, l'obertura o l'òptica de la lent juguen també un paper fonamental a l'hora d'establir la qualitat de la càmera d'un telèfon intel·ligent.

En aquestes línies, us mostrem 5 telèfons mòbils que destaquen pel bon rendiment que ofereixen les seves càmeres. Lògicament, es tracta de dispositius de gamma alta, ja que els components que formen una càmera fotogràfica solen figurar entre les parts més cares d'un smartphone i, per tant, els terminals de preus més reduïts solen optar per retallar costos en aquest aspecte. Si el que t'agrada és fer fotos amb el mòbil, segur que aquests smartphones no et decepcionaran:

SAMSUNG GALAXY S7 I S7 EDGE

La companyia de Corea del Sud s'ha convertit en una referència indiscutible pel que fa a la qualitat de la càmera dels seus mòbils. En el cas del Galaxy S7 i del S7 Edge, aquests terminals inclouen la tecnologia duo-píxel, habitual en les càmeres professionals i que permet enfocar en condicions de llum difícils en un temps gairebé imperceptible. La seva càmera frontal és de 12 megapíxels i inclou un sistema d'estabilització d'imatge òptica, amb un sensor Sony IMX260 amb obertura f / 1.7. A més, posseeixen una manera manual amb el qual podrem interactuar amb l'ISO, l'obertura o el balanç de blancs. A més, inclou també una càmera frontal de 5 megapíxels.

LG V10

Un altre dels mòbils que figuren per mèrits propis dins de la llista dels smartphones amb millor càmera fotogràfica. Aquest model incorpora una càmera principal que combina un sensor de 16 megapíxels, una lent amb una obertura f / 1.8, enfocament làser i estabilitzador òptic. Aquestes característiques converteixen la càmera del LG V10 en un dispositiu capaç de captar imatges amb gran detall, bona exposició i una excel·lent velocitat d'enfocament i tret. Lògicament, també permet un absolut control manual amb el qual l'usuari podrà interactuar amb l'exposició, balanç de blancs, velocitat d'obturació ... A més, disposa de dues càmeres frontals pensades per selfies. Cadascuna d'elles ofereix 5 megapíxels i permet una diferent amplitud de camp.

SONY XPERIA Z5

Aquest smartphone ve equipat amb un sensor Exmor RS que permet una resolució en la cambra principal de ni més ni menys que 23 megapíxels si escollim el format 4: 3 (20 megapíxels si treballem en el format 16: 9) i flash LED. Una altra de les funcionalitats destacades del Sony Xperia Z5, que ofereix una obertura màxima f / 2.0, és la seva enfocament automàtic híbrid, que permet enfocar en 0,03 segons. La inferfaz manual ens permet tenir el control dels paràmetres d'exposició, balanç de blancs, ISO o compensació de l'exposició. Quant a la seva part frontal, el Xperia Z5 disposa d'una càmera de 5,1 megapíxels.

GOOGLE NEXUS 6P

La càmera principal del Nexus 6P ofereix una resolució de 12,3 megapíxels i 1,55 micres de mida de píxel. Aquesta última dada és important, ja que en altres dispositius és més reduït. Aquesta dóna avantatge al Nexus 6P a l'hora de captar més llum i oferir millor rendiment és escenes fosques entre un altre tipus de situacions. L'obertura focal de la lent és de f / 2.0 i compta amb enfocament automàtic làser, a més d'un doble flash LED. Aquestes característiques permeten a aquest telèfon intel·ligent, malgrat no comptar amb estabilitzador, entre els dispositius amb majors prestacions en relació amb la captura d'imatges. Quant a la seva càmera davantera, el Nexus 6P ofereix una gens menyspreable càmera de 8 megapíxels i 1,4 micres de mida de píxel, amb una obertura focal de la lent de f / 2.4

iPHONE 6S PLUS

Aquest model d'Apple incorpora una càmera principal amb una resolució de 12 megapíxels i 1,22 micres de mida de píxel, amb una obertura de f / 2.2 que ofereix fotografies de gran detall. Malgrat el handicap que suposa la impossibilitat de recórrer al control manual de la majoria de paràmetres, l'iPhone 6s Plus no defraudarà als amants de la fotografia. A més, incorpora un estabilitzador òptic que facilita la presa d'imatges. Una de les potencialitats de la càmera de l'iPhone 6s Plus és la incorporació de Deep Trench Isolation. Es tracta d'una tecnologia que col·loca una petita divisió entre els píxels del sensor evitant que la llum que capta el "píxel veí" pugui contaminar a la llum que està prenent el píxel principal. Per la seva banda, la seva càmera frontal proporciona 5 megapíxels i inclou Retina flaix. Com la posterior, la lent emprada en aquest cas també té una obertura màxima de f / 2.2.