El gironí Pau Vila, estudiant de tercer curs del Grau en Enginyeria en Organització de les TIC (OTIC) en La Salle-URL, és un dels 350 universitaris de tot el món que la multinacional tecnològica Apple ha convidat a participar a la Worldwide Developers Conference 2016 (WWDC). L'esdeveniment, on la companyia sol anunciar algunes de les principals novetats, es farà del 13 al 17 de juny a San Francisco.

Durant tota una setmana, la companyia els oferirà la possibilitat de participar en conferències, workshops i sessions de networking. Vila és un dels 125 participants a qui Apple paga tots els desplaçaments i l'allotjament. Segons explica La Salle-URL, l´objectiu d´Apple és buscar aquells joves que seran influents al sector els propers anys.

Per a poder ser seleccionat, Pau va haver de dissenyar una aplicació per a iPhone que resumís la seva vida acadèmica i professional, així com complimentar un formulari sobre les seves habilitats i interessos futurs, i una carta de recomanació final.

Vila i els universitaris seleccionats per Apple també han estat convidats per un gran nombre d´empreses de Silicon Valley, com ara Twitter o Linkedin, a altres tallers i visites fora de la convenció durant els mateixos dies.

Amb 20 anys, Pau treballa actualment al departament de riscos tecnològics al sector de la consultoria, i fa dos anys, amb només 18, ja va crear juntament amb alguns companys el seu primer projecte empresarial, la startup Clipcare. Es tractava d´una aplicació d´assistència tècnica que, mitjançant un algoritme, genera una resposta automàtica segons la petició d´informació o consulta rebuda.