Els 10 objectes tecnològics que els teus fills no coneixeran

La tecnologia avança constantment i el que avui sembla d'última generació en pocs anys estarà obsolet

14.06.2016 | 18:47

El casset, el VHS, el walkman, l'agenda electrònica, el disquet? El més segur és que els teus fills no sàpiguen perquè servien aquests aparells o directament ni els sonin els seus noms. I és que la tecnologia avança a passos de gegant i el que ara pot semblar d'última generació d'aquí a uns anys estarà obsolet.

Aquests són només alguns d'aquests objectes que en la seva època van ser molt importants per a tu però que els teus fills no sabran ni tan sols que van existir.

1. El casset
Els teus fills no sabran el dur que era rebobinar un casset amb un llapis. Aquest invent, creat per Phillips en els anys 60, va suposar una autèntica revolució per escoltar música. Encara que va ser molt popular en les dècades dels 70 i 80, el seu ús va anar decaient en els anys 90 amb l'arribada del discman, que també està desapareixent.

2. El walkman
Portar la música a totes parts va ser possible gràcies als cassets, però també gràcies al walkman. Aquest reproductor de música es va fer molt popular gràcies a la seva resistència i al seu poc pes. L'arribada del discman, i després de l'mp3, ha fet que el walkman hagi quedat tan allunyat que molts nens d'avui dia no saben de la seva existència.

3. El discman
La revolució del Walkman va donar pas a la del Discman. No obstant això, l'èxit d'aquest reproductor de CD portàtil, creat per Sony el 1994, va durar més aviat poc. L'arribada de l'Mp3 a principis dels anys 2000 va deixar al Discman en un segon pla.

4. El VHS
Aquest invent de Panasonic va revolucionar la forma de veure pel·lícules a casa. Des de la seva aparició el 1976, fins a la seva progressiva substitució pel DVD en els anys 2000, el VHS va ser el sistema d'enregistrament i reproducció de vídeo més utilitzat en totes les llars. Avui dia no és més que una relíquia.

5. L'agenda electrònica
L'agenda electrònica de butxaca va ser la precursora de les tauletes. Amb aquest invent dels anys 80 podies tenir a l'abast de la teva mà el teu calendari, llista de contactes, bloc de notes, recordatoris i fins i tot un traductor d'anglès en les més modernes. Avui dia han desaparegut per deixar pas a les tauletes i els telèfons intel·ligents.

6. El rodet de fotos
Abans de l'era digital, les fotografies que feiem amb les càmeres analògiques només podien veure's després de revelar el rodet de fotos. Però aquesta pel·lícula flexible que ens va permetre captar alguns dels nostres millors moments ha quedat ja en l'oblit.

7. El fax
Pocs faxos queden en l'actualitat. Aquest aparell, creat el 1964, va suposar una autèntica revolució en la seva època ja que amb ell podies enviar imatges i documents a altres dispositius. Alguna cosa impensable abans de l'aparició d'Internet.

8. El disquet
Fins fa un parell de dècades, els disquets seguien usant-se en els instituts i oficines com a mètode per intercanviar arxius i documents. L'arribada del CD i després de l'USB ha fet que aquest sistema d'emmagatzematge hagi desaparegut per complet.

9. La calculadora de mà
Encara que encara no ha desaparegut, cada vegada són menys les persones que utilitzen les calculadores de mà per ajudar-se en els seus comptes. Gràcies als telèfons i els ordinadors que incorporen aquesta opció, el teu fill no sabrà el que va ser haver d'estudiar amb una calculadora.

10. Les càmeres digitals
Segurament els fotògrafs professionals i els amants de la fotografia seguiran utilitzant-les. No obstant això, els ciutadans del carrer ja no necessitaran usar les càmeres digitals per immortalitzar les seves vacances. I és que fa ja temps que aquest invent va perdre el pols a les càmeres dels telèfons intel·ligents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema