Els aparells d'aire condicionat s'han convertit en un element fonamental en moltes llars. És per això que és important fer un ús sostenible d'aquest aparell. Per aconseguir-ho us donem 6 trucs per estalviar en l'aire condicionat:

1. Fixa't en l'etiquetatge: si disposem d'un aparell d'aire condicionat eficient es pot arribar a estalviar fins a un 60% més que amb un de convencional. Per això és recomanable invertir en un aire condicionat eficient, a llarg termini sortirà rendible.

2. Vigila i regula la temperatura: hem de tenir en compte que la temperatura més adequada és de 22ºC, i que cada grau que baixem de temperatura pot arribar a augmentar la despesa en la factura fins a un 8%.

3. Mantingues el teu aparell sempre en bones condicions: mantenir els filtres d'aire nets és fonamental perquè el nostre aire condicionat funcioni correctament.

4. Ajuda't d'altres elements: en aquells casos en què la calor no sigui tan sufocant, podrem utilitzar ventiladors de sostre o portàtils per estalviar energia i diners.

5. Agafa hàbits per minimitzar la calor a la teva llar: ventilar a la nit o al matí a primera hora refrescarà l'ambient, i mantenir en penombra la casa durant la resta del dia evitarà que la temperatura incrementi a la llar. D'altra banda, apagar l'aire moments abans de sortir de casa farà que el fred en l'ambient es mantingui i estalviem energia.

6. Deixa't sempre aconsellar per especialistes: depenent del lloc on es vagi a col·locar l'aire condicionat triarem un aparell o un altre, i així aconseguir més eficàcia.

Amb aquests trucs millorarà l'eficàcia energètica d'una manera més sostenible.