Els amants de les emoticones estan d'enhorabona. I és que s'acaben d'estrenar fins a 72 nous emojis, aquests petits símbols que inunden les xarxes socials i les apps de missatgeria per poder expressar, a través d'icones, estats d'ànim, sensacions, actituds, sentiments ... També per representar objectes d'ús comú, aliments, personatges, professions, animals ... Avui en dia, aquests emoticones s'han convertit en un recurs pràcticament imprescindible en les nostres converses digitals.

Entre les novetats del nou catàleg d'emoticones que s'acaben de posar en circulació, s'inclouen el símbol de la cansalada, una barra de pa, un malabarista, medalles o l'esperada paella. Així ho ha decidit el comitè d'Unicode, encarregat de decidir les imatges que s'inclouen en aquest popular catàleg d'icones que utilitzen milions d'usuaris a aplicacions com WhatsApp i que permeten millorar i facilitar la comunicació entre els usuaris de les noves tecnologies.

Encara que els emojis puguin semblar una mica infantils, els experts adverteixen de la seva importància com a substituts de la informació no verbal. En aquest sentit, malgrat que mai podran plasmar tots els matisos del cara a cara, les emoticones sí resumeixen sensacions o estats d'ànim en ocasions d'una manera més ràpida, o almenys més plàstica, que el llenguatge escrit. Per posar un exemple, des d'ara les que estan embarassades ja no cal que ho transmetin per via escrita. N'hi haurà prou amb posar el nou emoji creat expressament per representar a una dona en estat de bona esperança.

A més dels esmentats, els nous emojis inclouen també les icones d'un nas de mentider, un kiwi, un kebab, un cor negre, rodanxes de bacó, una encaixada de mans ... D'altra banda, aquesta nova actualització inclou també 14 nous icones en el catàleg de 'Animals i Natura'. Entre ells, un goril·la, un ratpenat, una guineu ...

Tot i que els nous emoticones ja estan disponibles, caldrà esperar que els sistemes mòbils els incloguin en les seves respectives plataformes. En aquest sentit, Android té previst estrenar els nous emojis a l'agost, mentre que en el cas d'Apple caldrà esperar al llançament de la versió definitiva de iOS 10, presumiblement a partir de setembre.

Unicode, organisme que inclou companyies com Apple, Google, Microsoft, IBM i Adobe, és qui s'encarrega d'aprovar, desenvolupar i estandarditzar aquests emojis perquè puguin ser usats en multitud d'apps, serveis i plataformes.