WhatsApp, el servei de missatgeria mòbil més usat a tot el món, inclou ja una nova utilitat que permet canviar la font del text de les converses. Es tracta de la tipografia 'FixedSys'.

Aquest estil de lletra, el primer diferent del clàssic de l'aplicació, va ser la tipografia predeterminat dels sistemes operatius Windows 1.0 i 2.0 i del que es va usar en el 'Bloc de Notes' de Microsoft posteriorment, a més del que es veu en els processos 'boot' dels ordinadors.

Per poder escriure amb aquest estil, l'usuari ha d'afegir tres accents greus o oberts ( ` ) abans i després del text que es vulgui editar. Això sí, si el destinatari del missatge no té instal·lada l'actualització, no podrà veure les paraules editades.

Amb aquesta nova utilitat, WhatsApp amplia les possibilitats d'edició del text ja disponibles des de març i que permet introduir negretes, cursives i ratllats. Aquestes són la regles per utilitzar els formats:

-Negretes: Perquè una paraula o frase aparegui en negreta haurem d'escriure-la entre asteriscos ().

-Cursives: En aquest cas, el text que vulguem ressaltar haurà d'anar entre guions baixos (_).

-Ratllats: El signe que haurem d'usar abans i després del text ratllat serà la virgulilla (~).

A més, l'aplicació permet l'ús simultani d'aquestes opcions. Per a això haurem d'utilitzar aquests tres símbols junts, amb la combinació que desitgem, sempre abans i després del text que anem a destacar.

Com amb el nou estil de lletra, tant el destinatari com el remitent han d'haver instal·lat l'actualització perquè es vegin els estils.